Τονίζει ωστόσο ότι οι επιδημίες είναι απρόβλεπτες και πάντα μπορεί να συμβεί κάτι μη αναμενόμενο

Για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας.

«Μέχρι τώρα είμαστε σχετικά καλά. Αυτό όμως δεν προδικάζει το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Αν όλα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει θα έχουμε την κορύφωση της επιδημίας στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο, ενδεχομένως την Μεγάλη Εβδομάδα ή την προηγούμενη εβδομάδα και στη συνέχεια εφόσον δεν έχουμε καμία έκπληξη θα ακολουθήσει η αποκλιμάκωση της επιδημίας», αναφέρει ο καθηγητής. Επιπλέον, σχολιάζει ότι αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς οι επιδημίες είναι πάντα απρόβλεπτες και πάντα μπορεί να συμβεί κάτι μη αναμενόμενο.

Όσον αφορά στις νευρολογικές επιπτώσεις του ιού στις οποίες αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Σύψας σχολίασε ότι «οι ασθενείς που είναι βαρέως πάσχοντες, έχουν μια μεγάλη διασπορά του ιού στον οργανισμό τους και εκτός από τους πνεύμονες, προσβάλλεται και ο εγκέφαλος, το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ μπορεί να προσβληθεί και το πεπτικό σύστημα και η καρδιά. Αυτά τα περιστατικά όμως δεν αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που έχουν νοσήσει, τα οποία το 85% των περιπτώσεων έχουν μια ήπια λοίμωξη».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Σύψα στο δελτίο ειδήσεων του Οpen TV:

Πηγή: ethnos.gr