Αγρυπνία για τα 100 χρόνια του Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων [εικόνες +βίντεο]

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών πραγματοποιήθηκε απόψε βράδυ η Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων.

Στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ιερουργός ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Δημήτριος, πλαισιούμενος των Ιερέων του Ιερού Ναού του Αγίου Γερασίμου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Ευβοίας π.Γαβριήλ.

Τον Θείο Λόγο του κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτασμό των 100 χρόνων από την οικοδόμηση του Ι.Ν. του Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων. 

Να αναφερθεί ότι η ιερά αγρυπνία τελέστηκε στα πλαίσια των πολυήμερων εορτασμών του ιερού ναού του Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων όπου διοργανώθηκαν για μία και πρώτη φορά στα χρονικά του Ιερού Ναού για την επέτειο των 100 χρόνων από την ανέγερσή του.

Συγκεκριμένα, οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 με την υποδοχή των Αγίων Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, Ιερά Λείψανα τα οποία παρέμειναν έως τη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα στον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Γέροντος Ευβοίας π.Γαβριήλ μετά της συνοδείας αυτού Τιμία Κάρα όπου θα παραμείνει έως τις 21 Οκτωβρίου 2019.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό τελούνται καθημερινά Θεία Λειτουργία και Εσπερινός, ενώ συνολικά καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν 6 Ημερίδες με ποικίλα θέματα και αναφορά στην Ιστορία της ενορίας, της δραστηριότητες και την λειτουργική ζωή αυτής,εθελοντική αιμοδοσία,συναυλία βυζαντινής μουσικής κα.

Το δεκαήμερο των λατρευτικών και πνευματικών εκδηλώσεων πρόκειται να κορυφωθεί κατά το διήμερο της πανηγύρεως της εορτής του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία το Σάββατο 19 και τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 όπου στον Ιερό Ναό θα τελεστούν Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός,Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στους δρόμους των Ιλισίων.

Κλείνοντας, το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας από αρχειακό υλικό από την ανέγερση του Ιερού Ναού έως σήμερα όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Δημήτριος σημείωσε ότι πρέπει να την επισκεφθούν όλοι για τον λόγο αυτό όσοι θέλουν μπορούν να προσέρχονται από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τέλος, ο Ιερός Ναός για τον εορτασμό των 100 χρόνων δημιούργησε ένα μοναδικό μικρό βίντεο με το ιστορικό του Ιερού Ναού για τον σκοπό αυτό.

     

Πηγή: romfea.gr