Ανοιχτή συνέλευση στο Αργοστόλι: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις εξορύξεις (pics+video)

Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου από την ομάδα ενάντια στις εξορύξεις. Το Προεδρείο αποτελούσαν ο Εύη Ματιάτου, ο Θανάσης Αθανασάκης και ο Σταύρος Αντύπας. Χαιρέτησαν ο Κώστας Πρέντζας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και ο κ. Παντελειός εκπρόσωπος του ΤΕΕ. Έγιναν αρκετές παρεμβάσεις όπως του Μάκη Δημητράτου Δημοτικού Συμβούλου επικεφαλής της παράταξης “Ριζοσπάστες Ξανά” ο οποίος έκανε ενημέρωση τι έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξορύξεις. Στο τέλος υπήρξε συζήτηση με ενδιαφέρουσες απόψεις.

Όπως τόνισε ο κ. Αντύπας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως μπόρεσε η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Πορτογαλία, όπως μπόρεσαν όλοι όσοι πίστεψαν ότι τα πράγματα αλλάζουν όταν δεν δέχονται την “μοίρα” τους αδιαμαρτύρητα. Δυναμώνουμε τη φωνή μας, συντονίζουμε τη δράση μας και συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε!

Μετά την τελευταία εκδήλωση που έγινε στην Βιβλιοθήκη παρουσία της Greenpeace, ο κόσμος και η κοινωνία έχει ανταποκριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει παρθεί μια πρωτοβουλία συλλογή υπογραφών, πάει κι αυτό πάρα πολύ καλά, παράλληλα έχουν την Δευτέρα μια συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, θα παρουσιαστούν κάποια νέα οικονομικά στοιχεία για το κόστος των εξορύξεων και είμαστε καλεσμένοι, επίσης στις 23 Φλεβάρη θα γίνει μια εκδήλωση στη Σάμη, θα παραβρεθεί και ο κ. Τσελέντης και στις 24 εκδήλωση στην Ιθάκη.
Η εκδήλωση αυτή δεν είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, η σημερινή συνέλευση είναι του χαρακτήρα να αποφασιστούν κι άλλες δράσεις.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr