Απάντηση του Συλλόγου Κεφαλλονιτών στις ανιστόρητες και προσβλητικές επιθέσεις εναντίον των Κεφαλλήνων της Πόλης μας.

Κύριοι,
Με κατάπληξη διαβάσαμε τα σχόλια και τις επιθέσεις μερίδας ανιστόρητων συμπολιτών σε δημοσίευμα του συνδημότη μας κυρίου Θανάση Δρελιώση, σχετικά με το εδώ και μια οκταετία αίτημα του Συλλόγου μας να ονομαστεί η πλατεία στο τρίγωνο Παπανδρέου Κύπρου κ Διγενή Ακρίτα σε πλατεία Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης. Αίτημα που το απέρριψε η προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί αντέδρασε και τότε ο κος. Θανάσης Δρελιώσης (που συμπεριφέρεται ως ο ιδιοκτήτης της πλατείας) ο οποίος μας ενημέρωσε ( προς μεγάλη έκπληξη όλων που το αγνοούσαν παντελώς) ότι η πλατεία ονομάζεται Γιώργος Σεφέρης.
Δεν θα σχολιάσουμε όσα ρατσιστικά και χυδαία γράφτηκαν για τους Κεφαλλονίτες από διαφόρους ανιστόρητους στην ανάρτηση αυτή. Αν δεν γνωρίζουν τι έχει προσφέρει η Κεφαλλονιά με τους ριζοσπάστες, τους πλοιοκτήτες, τους ευεργέτες, τους αγωνιστές , τους μεγάλους πολιτικούς, τους μουσικούς, τους εξερευνητές αλλά ακόμα και τον Ομηρικό Οδυσσέα στον Ελληνικό Πολιτισμό τότε ή ανιστόρητοι είναι ή ημιμαθείς. Είμαστε όμως διαθέσιμοι να σας διδάξουμε όλη την ιστορία του τόπου μας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.
Ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών ουδέποτε μπήκε στην σύγκριση του Νομπελίστα με τους Κεφαλλονίτες όπως κάνουν ορισμένοι γιατί δεν έχουμε καμία πρόθεση να ακυρώσουμε τον μεγάλο μας ποιητή ούτε να τον συγκρίνουμε με κανέναν. Το αντίθετο τον τιμούμε και τον έχουμε πρώτα εμείς στην καρδιά μας και με εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν με αφιέρωμα τα σε σπουδαίους Έλληνες.
Και ξεκαθαρίζουμε ως εξής : Ο λόγος που θέλουμε την συγκεκριμένη πλατεία σε μια πόλη που έχει 2 πλατείες Κρητών, 2 Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλες τόσες Ποντίων ( και καλώς τις έχει) είναι πως το συγκεκριμένο τρίγωνο βρίσκεται σε σημείο που μπορεί ο Σύλλογος να βάλει ένα μνημείο άγαλμα για την Κεφαλονιά και την Επτάνησο συνολικά ώστε κάθε χρόνο να διοργανώνουμε τις ανάλογες επετειακές μας εκδηλώσεις.
Βρίσκεται σε σημείο όπου ζουν δεκάδες μέλη μας και αποφασίσαμε με δικά μας έξοδα αποκλειστικά ( μέσω χορηγίας μέλους μας) να την αναπλάσουμε, να την φωτίσουμε, και να την συντηρούμε και να τοποθετήσουμε ένα μαρμάρινο άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου που συμβολίζει την Κεφαλονιά ως λόγια προσωπικότητα και όχι γιατί είναι ανώτερος του Σεφέρη όπως έγραψαν ορισμένοι.
Ο μεγάλος Νομπελίστας έχει το όνομα του εκεί που πρέπει σε σχολείο της πόλης μας. Οι πλατείες σε μια γειτονιά που έχει δρόμους Πίνδου, Γράμμου, Κορυτσάς, Δημοκρίτου. Κύπρου , Κυπρίων Αγωνιστών κτλ δεν είναι κακό να έχουν μνημεία και αναφορές που καλύπτουν συνολικά πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ιστορικά μεγάλες περιοχές της χώρας όπως η Κρήτη, ο Πόντος, η Ήπειρος η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.
Η συγκεκριμένη πλατεία δεν ανήκει στον κύριο Δρελιώση , δεν θίξαμε κανέναν νομπελίστα και δεν ζητάμε την αδικία κανενός. Μην προσπαθείτε να κάνετε πολιτική εις βάρος του ιστορικού Συλλόγου Κεφαλλονιτών και διασύρετε και προσβάλετε με αυτό τον τρόπο την ιστορία μας αλλά και όλους τους Κεφαλλονίτες.
Αντιθέτως ζητάμε μια μικρή κεντρική πλατεία που θα την αλλάξουμε τελείως , θα την ομορφύνουμε και θα την προσέχουμε όπως ξέρουμε να κάνουμε οι Κεφαλλονίτες σε ότι θέτουμε κάτω από την δική μας αγάπη.
Το ΔΣ του συλλόγου μας είναι στη διάθεση του κύριου Δρελιώση να του παραδώσει όλο το υλικό των Κεφαλλήνων και Επτανησίων που θα του δώσει γνώση της ιστορίας μας και τον ευχαριστούμε που όλα αυτά τα χρόνια “φροντίζει” την συγκεκριμένη πλατεία και την χαιρόμαστε όλοι όσοι περνάμε από εκεί.
Ένα συγνώμη δεν βλάπτει κύριε Δρελιώση.

Το ΔΣ

Σύλλογού Κεφαλλονιτών
Αργυρούπολης