Κεφαλονιά: Από το Εσπερινό Λύκειο Αργοστολίου… στο ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!

Μεγάλη η χαρά της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μας φέτος: δυο από τους τρεις υποψήφιους στις Πανελλαδικές 2019 πέρασαν στη σχολή πρώτης προτίμησής τους! Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι 2019 Γεράσιμος Μαζαράκης και Δημήτρης Στυλιανέσης είναι πλέον φοιτητές, στο τμήμα Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Λογιστικής/Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αντίστοιχα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματα και να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, παραμένοντας παράλληλα συνεπείς στις εργασιακές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, τα κατάφεραν και τώρα ετοιμάζονται για φοιτητική ζωή και προσωπική εξέλιξη.

Εδώ και 15 χρόνια το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργοστολίου έχει προσφέρει σε δεκάδες μαθητές τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα 30, 40, 50 και 60 τους χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η γνώση και η εξέλιξη δεν έχουν ηλικία. Αλλά η σχέση τους με το σχολείο μας είναι κάτι πολύ παραπάνω από την απόκτηση του πολυπόθητου “χαρτιού”: μέσα από γιορτές, πρότζεκτ, εκδρομές και εκδηλώσεις οι μαθητές και απόφοιτοι του Εσπερινού Σχολείου Αργοστολίου είναι μια δυναμική κοινότητα με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης τόσο εντός, όσο και εκτός του σχολείου.

Την Τετάρτη 11-09-2019 στο προαύλιο του σχολείου θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός του νέου σχολικού έτους: μάλιστα, οι ιερείς π. Β. Παυλάτος και π. Α. Σβορώνος είναι απόφοιτοι του σχολείου μας! Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους μαθητές και τους αποφοίτους μας… είμαστε βέβαιοι πως θα σας εμπνεύσουν και θα σας αποδείξουν ότι ποτέ δεν είναι αργά!

Οι καθηγητές του Εσπερινού Σχολείου Αργοστολίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους αποφοίτους μας Γ. Μαζαράκη και Δ. Στυλιανέση καθώς και σε όλους τους επιτυχόντες όλων των σχολείων, και εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά 2019-20.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2019-20 συνεχίζονται: πληροφορίες στο τηλέφωνο 2671022905. Το σχολείο μας βρίσκεται στην οδό Χαροκόπου 62 (δίπλα στον κήπο του Νάπιερ) και λειτουργεί καθημερινές από 18:00 – 21:15.

Πηγή: http://esperinogymnasioargostoliou.blogspot.com