Από τον Σεπτέμβρη, σχολικά γεύματα και στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης

Την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε 1.227 Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και στο Δημοτικό Σχολείο της Σάμης, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας. Έτσι από τον Σεπτέμβρη οι μικροί μαθητές της Σάμης, των Πουλάτων και των γύρω χωριών θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα στο οποίο ήδη συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στοχεύει αφενός μεν στην αντιμετώπιση, κατά το μέτρο του εφικτού, των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αφετέρου δε στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται για προφανείς λόγους στο σύνολο των μαθητών του Δημοτικού μας και για τη συμμετοχή τους σε αυτό θα είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων τους, ενώ το μενού θα αφορά και στις 5 εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και θα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Τα γεύματα θα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές που θα διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής, ενώ αρμόδιοι φορείς θα πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλη τη διαδικασία. Από την προμήθεια των πρώτων υλών και την παρασκευή των γευμάτων, έως και τη διανομή τους.

Δεν γνωρίζουμε ασφαλώς ποιοι θα είναι οι προμηθευτές, ελπίζουμε ωστόσο ότι θα επιλεγούν επαγγελματίες από την περιοχή μας. Εξάλλου η Σάμη και τα χωριά μας διαθέτουν αξιόλογη πρωτογενή παραγωγή και πλήθος καταστημάτων εστίασης και θα ήταν ευχής έργον το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» να αποτελέσει αφορμή και για την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr