Αργοστόλι: Έρχεται το πλοίο της Greenpeace-Δράσεις κατά της εξόρυξης πετρελαίου (pics+video)

Η 4η Ανοιχτή Συνέλευση κατά των Εξορύξεων στο Ιόνιο πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του υπαίθριου θεάτρου στο “Μπαστούνι”.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης μίλησε ο Σταύρος Αντύπας ο οποίος αναφέρθηκε για τη δράση της “Ανοιχτής Συνέλευσης” το καλοκαίρι.

Θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά το πλοίο της Greenpeace και θα το “υποδεχτεί” στο Αργοστόλι την Κυριακή το μεσημέρι. Σε όλη την διάρκεια της παραμονής του και όσο θα είναι επισκέψιμο, μέλη της ομάδας θα είναι εκεί και θα συγκεντρώνουν ακόμη περισσότερες υπογραφές από κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας κατά των εξορύξεων, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η φωνή μας.

Επίσης, η Ανοιχτή Συνέλευση θα συμμετέχει ενεργά,στην πρόσκληση  της greenpeace, στην συζήτηση που θα γίνει στο πλοίο με φορείς και θεσμικούς φορείς, όπου και θα αναπτυχθούν οι θέσεις της συνέλευσής και την τοπικής κοινωνίας, όπως και όλα όσα έχουν επιτευχθεί έως και σήμερα.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή αλλά και η διοργάνωση φεστιβάλ και συναυλιών με σκοπό την διάδοση του αντι-εξορυκτικού μηνύματος της Συνέλευσης.

Στη συζήτηση τονίστηκε να ενταθούν οι πιέσεις προς κάθε θεσμικό φορέα, κεντρικό και τοπικά, όπως και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπει φρένο στο έγκλημα που πλησιάζει και απειλεί να καταστρέψει το Ιόνιο και τις τοπικές κοινωνίες. Συντονισμός με άλλες πρωτοβουλίες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, την Κρήτη και τον Κυπαρισσιακό, για κοινή στάση και κοινόν αγώνα.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr

Δείτε το μικρό video με την ομιλία του Σταύρου Αντύπα.