Δαμουλιανόπουλα έσωσαν λουόμενο από βέβαιο πνιγμό στην παραλία της Αγίας Ελένης

Είχαν μάθει πρώτες βοήθειες από το youtube.

Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά το damoulianata.blogspot.com :

Η τύχη βοήθησε ώστε να σωθεί ένας άνθρωπος από βέβαιο πνιγμό σήμερα 2 Αυγούστου στην Αγιά Ελένη.
Η παραλία των Δαμουλιανάτων μπορει να μην έχει Ναυαγοσώστη όμως σήμερα για ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ είχε ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ.

Τα Δαμουλιανόπουλα αγόρια κορίτσια για αλλού ξεκίνησαν αλλά βρεθήκαν στη Αγία Ελένη για να σώσουν μια ζωή.

Ο άνθρωπος που κινδύνευε ήταν στο Ρίφι για να παραθερίσει (Κατάγεται από το Ρίφι).

Η ΦΟΝΙΣΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ

Στην Αγία Ελένη ήταν με δικούς του. Όμως την Κρίσιμη ώρα βρισκόταν πίσω από την μεγάλη πέτρα που λέγεται ΦΟΝΙΣΑ και οι δικοί του δεν είχαν οπτική επαφή. Τα παιδιά που κολυμπούσαν στην μικρή παραλία που λέγεται Γυναικάκι είδαν ένα άνθρωπο να επιπλέει στην θάλασσα όπως κάποιος που παρατηρεί τον βυθό με μάσκα. Αφού τον είδαν ακίνητο για 2-3 λεπτά ανησύχησαν.

ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ  Λαμπρινή, Ορέστης, Γρηγόρης, Ελεάννα, Γιώργος, Βαγγέλης, Κωνσταντίνος, Γιώργος. ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ

Παρατήρησαν ότι δεν έχει αναπνευστήρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαν κοντά του Κατάλαβαν αμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα και τον μετέφεραν στην αμμουδιά. Έδωσαν ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ τις γνώσεις που είχαν για πνιγμό. Ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Ευτυχώς στην Άγια Ελένη έχει σήμα. Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε αμέσως. Αφού είδαν αποτέλεσμα στην προσπάθεια τους ζήτησαν από το ΕΚΑΒ πληροφορίες για περαιτέρω ενέργειες μέχρι να έρθουν. Κλήθηκε ο γιατρός Απολλωνάτος Γεράσιμος (Μάκης του Ζαχαρή ) που είναι στο χωριό για διακοπές. Σε ελάχιστο χρόνο έφτασε και πρόσφερε την βοήθεια του.  Το Ασθενοφόρο έφτασε αρκετά γρήγορα. Τον παρέλαβε τον βοήθησε με οξυγόνο και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Πληροφορηθήκαμε ότι η κατάσταση είναι ΣΤΑΘΕΡΗ. Δυο πράγματα πρέπει να τονιστούν και να παραδειγματίσουν. Τα παιδιά δεν ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ βλέποντας κάτι περίεργο. Προσπάθησαν να δουν τι συμβαίνει. Οι γνώσεις ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ πόσο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ είναι. Ρώτησα που έμαθε ο ΟΡΕΣΤΗΣ Πρώτες Βοήθειες και μου είπαν στο YouTube. Όμως ήταν πολύτιμες.


ΤΟ  ΓΥΝΑΙΤΙΚΙ  Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ

ΣΗΜ Σε απόσταση 10 μέτρα από το σημείο που ήταν ο Άνθρωπος πριν πολλά χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο Μαντζαβίνος Κάτοικος Ριφιού από ανακοπή. Η πέτρα έχει τ όνομα του ΠΕΤΡΑ του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ. Εκεί που σκάει το κύμα.

Πηγή http://damoulianata.blogspot.com/