Δε σταματά να τρέμει η Γη στην Τουρκία! Μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ τρομοκρατεί την Ελαζίγ – Στους 29 οι νεκροί

Δεν λέει να σταματήσει η Γη να τρέμει στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (24.01.2020), ισοπέδωσε την πόλη Ελαζίγ και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Ο τελευταίος, χρονικά, μετασεισμός που σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία ήταν 5,1 Ρίχτερ και αναστάτωσε τους πάντες στην Ελαζίγ. Ο Εγκέλαδος” χτύπησε ξανά το απόγευμα του Σαββάτου, σχεδόν 24 ώρες μετά το φονικό χτύπημα των 6,8 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του ισχυρού μετασεισμ0ύ ήταν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά του Ντογκανιόλ, μια πόλη κοντά στο Ελαζίγ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Και ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται, ο σεισμός της Παρασκευής κόστισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια, όμως τις προσπάθειές τους δυσχεραίνουν οι μετασεισμοί.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 400 μετασεισμοί, πολλοί από τους οποίους ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ.

Εικόνα καταστροφής

Ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ ισοπέδωσε, σχεδόν, την Ελαζίγ και το μέγεθος της καταστροφής κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από την περιοχή.

Εικόνες αποκαρδιωτικές, δείχνουν κτίρια να έχουν γκρεμιστεί και διασώστες να προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να απεγκλωβίσουν όσους έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια. Κτίρια έχουν μετατραπεί σε ένα βουνό από μπάζα και τίποτα δεν θυμίζει πως ήταν τα πάντα 24 ώρες πριν…

Ο Ερντογάν κοντά στα θύματα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν από τους πρώτους που επισκέφτηκε την Ελαγίζ για να βρεθεί κοντά στους σεισμόπληκτους και να τους υποσχεθεί πως η κυβέρνηση δεν θα τους αφήσει στη μοίρα τους, πως δεν θα στερηθούν φαγητό ή στέγη και πως το κράτος θα ξαναχτίσει τα σπίτια τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε και στην κηδεία δυο θυμάτων από το σεισμό και μάλιστα κράτησε το φέρετρο, με τις εικόνες του “σουλτάνου” να κρατά το φέρετρο, να προσεύχεται ή να παρηγορεί έναν ηλικιωμένο άνδρα που θρηνούσε, να κάνουν πολύ γρήγορα το γύρο του… κόσμου.

kemalüğe 🇹🇷@kemaluge

Cumhurbaşkanı @RTErdogan, depreminde hayatını kaybeden Muhammed Salih Civelek ve Ayşegül Civelek’in cenaze törenine katıldı. @yigitbulutt

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη kemalüğe 🇹🇷

Μετά την κηδεία των θυμάτων, ο Ερντογάν επισκέφτηκε και νοσοκομείο στην Ελαζίγ για να συναντήσει ανθρώπους που τραυματίστηκαν από το σεισμό.

“Τέτοιες καταστροφές είναι μία τεράστια δοκιμασία για εμάς. Είμαστε ένα έθνος, που πάντα υπομονετικά έχει αντιμετωπίσει τέτοιες δοκιμασίες. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ως κράτος και ως έθνος”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: newsit.gr