Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα, και γενικότερα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες αυτή την εβδομάδα με υψηλές – για την εποχή – θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα που μίλησε στο NewsIt.gr, οι μέγιστες τιμές να φτάνουν 5 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ένα πολύ ισχυρό νότιο ρεύμα μεταφέρει θερμότητα προς την χώρα μας, αλλά και βορειότερα προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Οι μέγιστες τιμές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα φτάνουν τους 20 βαθμούς στην χώρα μας.Click4more: Καιρός Χριστούγεννα: Πρόγνωση για Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΌπως αναφέρει ο Μιχάλης Σιούτας, στα τέλη της εβδομάδας, κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα.Όσον αφορά στο πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα, ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει: “Την εβδομάδα των Χριστουγέννων περιμένουμε καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την επιφύλαξη βέβαια ότι απέχουμε ακόμα χρονικά και πιθανών να υπάρξουν αλλαγές στα στοιχεία. Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα για τα Χριστούγεννα προβλέπεται καλός καιρός, ήπιος, με κανονικές θερμοκρασίες. Δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και ψυχρά διαστήματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων”.

Την ίδια ώρα ότι αναμένεται ασυνήθιστη καλοκαιρία τις προσεχείς ημέρες επιβεβαιώνει στο iefimerida.gr και ο δρ. Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr). «Πλέον αναμένουμε καλό καιρό μέχρι τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας, με υψηλές θερμοκρασίες», σημειώνει.

Ωστόσο, όπως και ο κ. Καντερές, ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρει πως από τα 20άρια των προσεχών ημερών θα οδηγηθούμε στις «χριστουγεννιάτικες» βροχές. «Αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι τη θερμοκρασία να υποχωρεί στα φυσιολογικά επίπεδα. Υπάρχει μια τάση, για μια διαταραχή με βροχές, πιθανώς ισχυρές, δίχως όμως κρύο, για το Σαββατοκύριακο προ των Χριστουγέννων. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να έχουμε σαφή εικόνα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και το βράδυ πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, στο Ιόνιο τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα δυτικά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια, μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: aftodioikisi.gr