Δυνατός φουνταριστός ο νέος προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Δυνατός φουνταριστός ο νέος προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
Ευχάριστα μας εξέπληξε η εικόνα που διαπιστώσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής βίλας της Σκάλας, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος της Σκάλας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προχώρησε σε αποψίλωση και καθαρισμό αυτού του πολύ σημαντικού μνημείου, που για χρόνια παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο. Μάλιστα προκηρύχθηκε και θέση εποχικού αρχαιοφύλακα για τους αρχαιολογικούς χώρους της Σκάλας, όπως είδαμε στην αναρτημένη στον αρχαιολογικό χώρο προκήρυξη πρόσληψης και σε λίγο καιρό θα υπάρχει και φύλακας.

Μια βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους των Μαζαρακάτων, της Λακήθρας και του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, έδειξε την ίδια εικόνα ευταξίας, κάτι που δεν το είχαμε παρατηρήσει πέρυσι τέτοια εποχή.

Πάντως, αυτό που ακούγεται σε όλο το νησί είναι ότι ο εξ Αρκαδίας ορμώμενος νέος προϊστάμενος, Γρηγόρης Γρηγορακάκης, δουλεύει με τον ενθουσιασμό νεοσύλλεκτου για την επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που ταλανίζουν τις αρχαιότητες, βλέπε Μουσείο Σάμης, Μουσείο Αργοστολίου, Θολωτός τάφος Τζαννάτων. Βλέπετε κουβαλάει και τα παράσημα του Μουσείου Τεγέας που ολοκλήρωσε πριν έρθει εδώ!

Κουίζ για δυνατούς λύτες: Γιατί ήρθε ο κος Γρηγορακάκης στο νησί μας, παρά τις προσπάθειες ντόπιων και ξένων παραγοντίσκων να τον αποτρέψουν;

Απάντηση: Γυναίκα κρύβεται πίσω από τον ερχομό του.

Κοινωνικό σχόλιο της τελευταίας στιγμής αποτελεί η φήμη ότι θα βρίσκεται κοντά μας για πολλά χρόνια, καθώς πριν λίγο καιρό ενυφεύφθη Ληξιουριώτισσα. Ας τους ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτο και καλό κουράγιο!

Ανώνυμοι Σκαλισιάνοι