Ε. Λέκκας: ”Η σεισμικότητα της Ζακύνθου δεν έχει σχέση με αυτή της Ηλείας”

Στο χορό των Ρίχτερ συνεχίζει να χορεύει η Ηλεία και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αναστάτωση, βλέποντας τις σεισμικές δονήσεις να συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα αισθητά και στην περιοχή μας, με τους Ζακυνθινούς να συμπάσχουν και με το παραπάνω στη «δοκιμασία» των γειτόνων μας και φυσικά να αγωνιούν και από την πλευρά τους για την εξέλιξη του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η περιοχή βρίσκεται υπό παρακολούθηση, τονίζοντας πως η δραστηριότητα της Ηλείας είναι ανεξάρτητη με αυτή που παρουσιάζεται στη Ζάκυνθο.

«Υπάρχει μια έντονη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται και εκφράζεται με σεισμούς μεγαλύτερους των 4 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Υπάρχει μια έντονη σεισμικότητα που την παρακολουθούμε, χωρίς να θεωρώ πως υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Με βάση την ιστορική σεισμικότητα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις τέτοιων σεισμών δεν υπερβαίνουμε την κλίμακα των 5 βαθμών. Υπάρχει αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν ανησυχούμε» ανέφερε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη για μεγάλο γεγονός τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε πως δε θέλει να σχολιάσει τα λεγόμενα συναδέλφου.

Τέλος ανέφερε πως η σεισμικότητα της Ζακύνθου δεν έχει καμία σχέση με την σεισμικότητα που υπάρχει αυτό το διάστημα στην Ηλεία.

«Είναι δύο ανεξάρτητες δραστηριότητες και δεν επηρεάζει η μια την άλλη» σημείωσε .

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr