Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Χαλικιας

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συμπατριώτη μας Γεράσιμου Χαλικιά.

Ο Γεράσιμος Χαλικιάς κατάφερε, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της οικογένειάς του, να γίνει ένας από τους καλύτερους καρδιολόγους της εποχής του.

Διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητας επί σειρά ετών και μάλιστα τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας.

Δημιούργησε τα μουσικά και χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας και την έκανε γνωστή στην Αττική με τις πλούσιες πολιτιστικές της δραστηριότητες αυξάνοντας συνάμα τον αριθμό των μελών της .
Όντας μουσικός και δή εξαιρετικός βιολονίστας, παρακολουθούσε ο ίδιος την πρόοδο των τμημάτων μας με πολύ ζήλο και αγάπη για την παράδοση και την τέχνη.

Επίσης, συνέβαλε στη διεύρυνση της περιουσίας της Αδελφότητας και με τη διοίκησή του προστάτεψε τα συμφέροντά της. Καθιέρωσε τη φιλανθρωπική της δράση προσφέροντας βοηθήματα και μηνιαία επιδόματα σε άπορους συμπατριώτες μας και φοιτητές.

Υπηρέτησε την Αδελφότητά μας με αγάπη, προσθέτοντας με το έργο του ένα λαμπρό κομμάτι της ιστορίας της.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 14:00, στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως, στον Πειραιά.

Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί αντί στεφάνου να δοθεί χρηματικό ποσό εις μνήμη του στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.