“Εφυγε” από την ζωή η Διονυσία Πουλάκη-Κατεβάτη

Έφυγε χθες από την ζωή η Διονυσία Πουλάκη – Κατεβάτη.
Η Διονυσία Πουλάκη – Κατεβάτη γεννήθηκε στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Ήταν καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη.
Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δραστηριότητα αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του Ορφα-νοτροφείου και του Βρεφοκομείου στο Αργοστόλι, τα κρίσιμα χρόνια της μετασεισμικής περιόδου.Το 1968 παντρεύτηκε και από τότε ζούσε μεταξύ Κεφαλονιάς και Αθήνας.

Από το 1990 ασχολούταν με τη δημοσιογραφία και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της “Ένωσις Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος” και της “Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων”, ενώ συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο Fizet Membership Directory. Είχε αναπτύξει έντονη πολιτιστική δράση στον τόπο της και ήταν επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Πολιτιστικών Συλλόγων “Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών” και “Ένωση Απανταχού Πυλαρέων”.

Είχε πλούσιο συγγραφικό έργο με τα βιβλία της “Προσεισμική Κεφαλλονιά” και “Πένα Κεφαλλονίτικη Λόγος Περιπλανώμενος”. Επίσης, αρθογραφούσε σε πολλές εφημερίδες στον τοπικό τύπο καθώς και στον Εθνικό Κύρικα της Νέας Υόρκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στην Αγία Ευφημία.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr