Εγκλημα στην Ιθάκη -Ο δικηγόρος του δράστη υποστηρίζει: «Το θύμα ζούσε για αρκετές ώρες μετά»

Νέα στοιχεία, που μπορεί να φέρουν ανατροπή στην υπόθεση του φονικού στην Ιθάκη, παρουσίασε ο δικηγόρος του φερόμενου δράστη.

Ο Θάνος Αμπατζής, δικηγόρος του 54χρονου που κατηγορείται για τον φόνο του συντρόφου της πρώην συζύγου του, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star, πως από την δικογραφία προέκυψε ότι το θύμα ζούσε για αρκετές ώρες μετά την επίθεση και μάλιστα βρέθηκε και ένα μπουκάλι κονιάκ δίπλα του, το οποίο ήταν άδειο.

«Από ότι προκύπτει από τη δικογραφία έζησε για αρκετές ώρες. Μάλιστα βρέθηκε με ένα μπουκάλι αδειανό δίπλα του από κονιάκ, προφανώς έκανε χρήση σ’ αυτό και θα πρέπει να μας πει ο ιατροδικαστής από τι πέθανε», είπε χαρακτηριστικά. Η ιατροδικαστική έρευνα θα είναι αυτή που θα δείξει αν ο 40χρονος Βρετανός που έχασε τη ζωή του, πέθανε από τα χτυπήματα του δράστη ή από άλλη αιτία.

Ιθάκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο φερόμενος δράστης
Εν τω μεταξύ ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον φερόμενο δράστη της Ιθάκης. Ο 54χρονος που βρισκόταν σε διάσταση με την Νοτιοαφρικανή σύζυγό του, φέρεται να γνώριζε ότι εκείνη διατηρούσε σχέση με τον 40χρονο Βρετανό και δεν είχε αντιδράσει στο διαφαινόμενο διαζύγιο, αλλά στο γεγονός ότι σχεδίαζαν να πάρουν στην Αγγλία την 8χρονη κόρη του ζευγαριού, κάτι που τον εξόργισε.

Φερόμενος δράστης: Μετάνιωσα που δεν έκανα μεταβολή να φύγω
Ο κατηγορούμενος, δήλωσε στις αρχές πως ήταν τεράστιο λάθος να του επιτεθεί, τονίζοντας πως μετάνιωσε. Επεσήμανε πως ελπίζει να μην ήταν τα χτυπήματά του η αιτία του θανάτου του Βρετανού.

«Έχω μετανιώσει που δεν έκανα μεταβολή να φύγω, από το ξενοδοχείο όταν αντίκρισα αυτό που αντίκρισα. Δε θέλω να πιστέψω πως ο θάνατός του μπορεί να επήλθε από τα δικά μου χτυπήματα. Λυπάμαι πάρα πολύ που ένας άνθρωπος πέθανε, έστω κι αν αυτό δεν έγινε από τις δικές μου ενέργειες», φέρεται να είπε ο 54χρονος.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ithaki-thyma-zoyse-gia-arketes-ores-leei-o-dikigoros