Εκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο -Θα χτυπήσει και τη Βόρεια Ελλάδα [χάρτης]

Ενα κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα καιρικά φαινόμενα που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα -που ήδη μετρά τις «πληγές» της- και θα έχει τη μορφή βροχών και σποραδικών καταιγίδων που θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Αναλυτικότερα, η ΕΜΥ σημειώνει ότι οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου».

Δείτε την προειδοποίηση της ΕΜΥ:

Για την κακοκαιρία εξέδωσε ειδοποίηση και η ευρωπαϊκή υπηρεσία MeteoAlarm. Στον χάρτη που δημοσιοποίησε εμφανίζονται με κίτρινο χρώμα προειδοποίησης η Ανατολική, η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το MeteoAlarm, σε αυτές τις περιοχές αναμένονται τοπικές καταιγίδες.

Ο χάρτης των έκτακτων καιρικών φαινομένων του MeteoAlarm για το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019:


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/emy-neo-kyma-kakokairias-sti-hora-apo-sabbato?fbclid=IwAR3-GiBuv3IFlu6mtlsVnpRy0_f34cGMCu48Z7C56vydkyCodlwmDv8kEAg