Έληξε η απεργία της Π.Ν.Ο.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από την απεργιακή της κινητοποίηση και την νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για χορήγηση αύξησης 2%,  τόσο για τη Συλλογική Σύμβαση των Ακτοπλοϊκών όσο και των Μεσογειακών – Τουριστικών πλοίων, για το έτος 2018, αναδρομικά από 1-1-2018, καίτοι με την πρόταση αυτή ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις, εντούτοις έχοντας απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών της και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανάλογο θετικό πνεύμα, αποφάσισε την άμεση αναστολή της απεργιακής μας κινητοποίησης.

 Οι ναυτεργάτες, όμως, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας  χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για  την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Τα κοινωνικοασφαλιστικά και τα θέματα των μειωμένων συνθέσεων, καθώς και τα αμιγώς εργασιακά θέματα, (όπως αναλύονται στα εξώδικα και τα δελτία τύπου της Ομοσπονδίας μας), παραμένουν στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους συσπειρωμένοι γύρω από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Τέλος, θα ήταν  μεγάλη παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε και το επιβατηγό κοινό, το οποίο στην συντριπτική πλειοψηφία του κατανόησε και συμπαραστάθηκε στον δίκαιο αγώνα μας αποκρούοντας έμπρακτα τις προσπάθειες του κοινωνικού αυτοματισμού.

Με  εντολή  Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς

Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ