Έλληνας που επιστρέφει από την Βόρεια Ιταλία δηλώνει: «Θα μπω μόνος μου σε καραντίνα!» Καταγγέλει αδιαφορία από τις αρχές που επικοινώνησε

Έμεινε στο Τορίνο, πόλη όπου διαγνώστηκε κρούσμα του κορονοϊού για δυο ημέρες και σήμερα το μεσημέρι επιστρέφει στην Ελλάδα με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Η ανησυχία του σχετικά με το αν έχει κολλήσει τον ιό είναι τόσο μεγάλη, που έχει πάρει την απόφαση να μπει σε καραντίνα και να μείνει μακριά από την οικογένεια του για τις επόμενες 14 ημέρες.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr λίγες ώρες πριν την επιστροφή του ο 59χρονος Βασίλης Πολυζώης, έχει επικοινωνήσει από μόνος του με όλους τους αρμόδιους φορείς υγείας στην Ελλάδα εξηγώντας τα πάντα για το ταξίδι του, ωστόσο εκείνοι επιμένουν πως πρέπει να πάει στο σπίτι του και αν εμφανίσει κάποια από τα συμπτώματα τότε να πάει στο νοσοκομείο.

“Θα φτάσω γύρω στις 13:50 στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ανησυχώ γιατί έχω οικογένεια γυναίκα και παιδιά. Έχω κανονίσει να εξαφανιστώ από το σπίτι και να μπω σε καραντίνα από μόνος μου. Δεν μου φταίει κανένας. Βρέθηκα για δυο μέρες στη μολυσμένη περιοχή του Τορίνο. Με όποιον επικοινώνησα στην Ελλάδα μου λέει πήγαινε σπίτι σου και αν υπάρχουν συμπτώματα πήγαινε στο νοσοκομείο. Μα μετά θα είναι αργά γιατί θα έχω κολλήσει όλον τον κόσμο με τον οποίο θα έχω έρθει σε επαφή. Θα είναι άχρηστο” αναφέρει έντρομος ο Βασίλης Πολυζώης.

Kαι προσθέτει “Από μόνος μου περιέγραψα στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας του υπουργείου όλο το ταξίδι που έκανα και μου είπαν πήγαινε σπίτι σου. Επικοινώνησα και με το νοσοκομείο της Πάτρας γιατί είμαι από εκεί, αλλά και εκείνοι μου είπαν πως όλα θα γίνουν στην πύλη εισόδου”.

Ο 59χρονος ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ιταλία στις 21 Φεβρουαρίου με πρώτο σταθμό το Μιλάνο μέρα που έγινε γνωστή η έξαρση του κορονοϊού στην βόρειο Ιταλία. Με πούλμαν μεταφέρθηκε στο Τορίνο, όπου έμεινε δυο ημέρες. “Κρούσμα του ιού είχε και το Τορίνο. Ταξίδεψα στη Ρώμη με το τρένο και σήμερα επιστρέφω Ελλάδα. Έχω αποφασίσει για τις επόμενες ημέρες να μείνω στο σπίτι της πεθεράς μου. Θα φύγει εκείνη και θα μείνει μαζί με την σύζυγο μου και τα παιδιά μας και εγώ θα παραμείνω σπίτι της δυο ορόφους πιο κάτω. Δεν θα δω ούτε τα παιδιά μου. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα. Λένε πως είμαστε θωρακισμένοι, δεν μπορώ να καταλάβω, εκείνοι μπορούν να γνωρίζουν περισσότερα όμως εγώ φοβάμαι. Δηλαδή, αν έχω ήδη τον ιό, να τον κολλήσω στα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τους φίλους μου και σε όποιον έλθω σε επαφή και μετά βλέπουμε!”

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Πηγή: newsit.gr