Νεκρή Ελληνοαυστραλή με καταγωγή από την Κεφαλονιά από τη Μελβούρνη που ήταν αγνοούμενη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στη Ν. Ζηλανδία

Η Ελληνίδα μάνα της ζει μια ανείπωτη τραγωδία με την μια κόρη της νεκρή και την άλλη της κόρη  και τον άνδρα της να χαροπαλεύουν-Ξεκίνησε έρανος για να βοηθηθεί η άτυχη οικογένεια

Η 21χρονη ελληνικής καταγωγής Krystal Browitt  που βρέθηκε νεκρή. Φώτο: Facebook

Μια ανείπωτη τραγωδία ζει μια  Ελληνίδα μάνα της Μελβούρνης.

Πρόκειται για την Marie Browitt (το γένος Μαρκάτου) που έχασε την κόρη της Krystal Browitt  κατά την πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία ενώ η άλλη κόρης της και ο άνδρας της χαροπαλεύουν.

Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι της Marie Browitt επιβεβαιώθηκαν.

Η 21χρονη κορούλα της που ήταν αγνοούμενη βρέθηκε νεκρή.

Η άτυχη κοπέλα, που γιόρτασε πρόσφατα την 21η επέτειο των γενεθλίων της, είχε πάει κρουαζιέρα μαζί με τους γονείς της και την αδελφή της Stephanie.

Την τραγική ημέρα της έκρηξης του ηφαιστείου οι δυο αδελφές- η Krystal και η Stephanie μαζί με τον πατέρα τους Paul μαζί με άλλους τουρίστες  πήγαν στο νησί White Island να δουν τον ηφαίστειο. Η μητέρα τους Marie αποφάσισε να μην πάει και να παραμείνει στο πλοίο  με το οποίο έκαναν κρουαζιέρα.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Από την έκρηξη του ηφαιστείου σκοτώθηκαν 16 άτομα και τραυματίστηκαν  άλλα 20.

Μεταξύ των νεκρών  η  ελληνικής καταγωγής Krystal Browitt   ενώ η αδελφή της Stephanie και ο πατέρας τους Paul βρίσκονται σε κώμα.

Για την άτυχη οικογένεια που ζει μια πρωτόγνωρη τραγωδία φίλοι τους ξεκίνησαν έρανο που έως το Σάββατο είχε αποφέρει κοντά 50.000 δολάρια.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν παρακαλούνται να πάνε στην σελίδα https://www.gofundme.com/f/nz-volcano-support-the-browitt-family?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=m_pd+share-sheet&fbclid=IwAR2zDcqqkA9-SUPkQLHEbrr1SzBdD6YtJ-5kNC0FlF9Nhv-YvRL4tt3yquI στο διαδίκτυο και να κάνουν την προσφορά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  πτώματα έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε την  Παρασκευή ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν τα πτώματα από το νησί Γουάιτ» και «βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Υπάρχουν ακόμα δυο άτομα αγνοούμενα, πιθανότατα νεκρά.

Η έκρηξη έγινε τη Δευτέρα.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου τέμνονται οι τεκτονικές πλάκες της Αυστραλίας και του Ειρηνικού, καταγράφονται έως και 15.000 σεισμικές δονήσεις τον χρόνο και ισχυρή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το 1953, η πτώση ξεραμένης λάβας από το όρος Ρουαπέγιου, στο Βόρειο Νησί, είχε εκτροχιάσει τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 151 άνθρωποι.

Πηγή: neoskosmos.com