Εμφανίστηκαν τα πρώτα φιδάκια της Παναγίας στο Μαρκόπουλο και στα Αργίνια (εικόνες-βίντεο)

Εμφανίστηκε ένα φιδάκι στην Παναγία στο Μαρκόπουλο και άλλο ένα στην Παναγία στα Αργίνια.

Τηρήθηκε για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει από την γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας.

Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα  κάτοικοι του χωριού εντόπισαν ένα φιδάκια της Παναγίας κοντά στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο (Παναγίας Λαγκουβάρδας) και άλλο ένα κοντά στην εκκλησία στην Παναγία στα Αργίνια.
Κάθε χρόνο οι πιστοί αναμένουν με αγωνία τα φιδάκια της Παναγίας και αν δεν εμφανιστούν πιστεύουν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές, τον Αύγουστο του 1940 σαν να μας προετοίμαζε για τον επικείμενο πόλεμο και τον Αύγουστο του 1953 που η Κεφαλονιά χτυπήθηκε ανελέητα από τους καταστροφικούς σεισμούς.


Από το έτος 1200μ.Χ. στο σημείο του παλαιού καμπαναριού στο Μαρκόπουλο, εμφανίζονται μετά την παράκληση της Παναγίας, από 6-15 Αυγούστου κάθε χρόνο, φιδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, σταυρό βυζαντινό στο μέτωπο και την γλώσσα, αφή απαλή, ζεστή και συμπεριφορά φιλική.

Παραδοσιακά, σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, τους οποίους πανικόβλητους έτρεψαν σε φυγή.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται θαυματουργικά μέχρι σήμερα.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

Φωτογραφίες από την Παναγία στο Μαρκόπουλο


Φωτογραφίες από την Παναγία στα Αργίνια.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr