Εντυπωσιακή είσοδος του FIOR DI LEVANTE στο λιμάνι – 5 χρόνια πριν (VIDEO)

Το ημερολόγιο δείχνει Σάββατο 6 Δεκεμβρίου του 2014, ανήμερα Αγίου Νικολάου. Ο ήλιος έχει αρχίσει να αποχαιρετά την πόλη της Ζακύνθου κι ενώ η ώρα πλησιάζει 6 απογευματάκι, στο λιμάνι μπαίνει το FIOR DI LEVANTE. Ένα επίτευγμα πορθμειακού πλοίου, για τους γνωρίζοντες και την εποχή, που θα δρομολογηθεί στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης.

Εντυπωσιακό, επιβλητικό, βαμμένο με τα κίτρινα χρώματα του 11880 και το λογότυπο της LEVANTE FERRIES, δεσπόζει στο λιμάνι και συγκεντρώνει εκατοντάδες κατοίκους του νησιού οι οποίοι εν μέσω βεγγαλικών και χειροκροτημάτων, το υποδέχονται και το επισκέπτονται μόλις ρίξει τον καταπέλτη του.

Οι νησιώτες είναι ιδιαίτερα δεμένοι με τα πλοία τους. Κάτι που πιθανόν όσοι έχουν μεγαλώσει σε στεριά να μη μπορούν να το καταλάβουν. Εκατοντάδες είναι οι ζακυνθινοί που περιηγούνται στο πλοίο και με επιφωνήματα θαυμασμού για την πολυτέλεια και την άνεση που προσφέρει, το απολαμβάνουν.

Το πλοίο ήρθε από τον Πειραιά με καπετάνιο τον Κυριάκο Μουζάκη. Μαζί του και ο πλοιοκτήτης, επιχειρηματίας, Γιώργος Θεοδόσης, με ένα πλατύ χαμόγελο να υποδέχεται τον κόσμο και να ανταποδίδει τις ευχές.

Παρόν και ο τηλεοπτικός σταθμός IONIAN TV που έχοντας στις τάξεις του τον αείμνηστο (εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα) δημοσιογράφο, Γιώργο Γεωργιάδη, κάνει απευθείας σύνδεση με το λιμάνι της Ζακύνθου και παρουσιάζει «ζωντανά» το γεγονός.

Η εκπομπή ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ μεταδίδεται εκτάκτως ημέρα Σάββατο για να τιμήσει από τη μία τον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των Ναυτικών και να παρουσιάσει το γεγονός της άφιξης του εντυπωσιακού πλοίου, από την άλλη, στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Παρουσιαστής ο Τάσος Θεοδόσης, μαζί του ο εορτάζων Νίκος Γιαπρακάς και συνδέσεις απευθείας απ’ ολόκληρη την περιφέρεια για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγ. Νικολάου.

Στο λιμάνι της Ζακύνθου ο Γιώργος Γεωργιάδης περιγράφει την άφιξη του πλοίου με το δικό του μοναδικό τρόπο. Μαζί του στο λιμάνι η Γεωργία Καλαμαρά, δίνει το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος.

Οι καμπάνες του Αγίου Διονυσίου ηχούν, η μπάντα του Δήμου παιανίζει χαρμόσυνα και το πλοίο σφυρίζει αδιάκοπα χαιρετώντας τους ζακυνθινούς, ευχαριστώντας τους έτσι για την υποδοχή.

Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια. Σαν σήμερα. (Δείτε το βίντεο από την εκπομπή ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ του περιφερειακού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ TV)

Πηγή: imerazante.gr