Επίδομα παιδιού: Προσοχή μη μείνετε «εκτός» πληρωμών -Τι ισχύει για τους νέους φοιτητές

Για τα παιδιά που εισάγονται φέτος για πρώτη φορά στην τριτοβάθμια και θα αρχίσουν να φοιτούν από Οκτώβρη, το επίδομα παιδιού θα εξακολουθεί να καταβάλλεται κανονικά για το 2019, εφόσον το δικαιούχο παιδί για τον μισό χρόνο ήταν μαθητής, γιατί δεν μετράει ο μήνας που κλείνει τα 18 αλλά το έτος.

Ωστόσο, για το επόμενο διάστημα, για να μην παρουσιαστεί κάποια εμπλοκή, στη φορολογική σας δήλωση θα πρέπει να δηλώσετε το παιδί στο πεδίο των «εξαρτώμενων μελών» και θα αναγράψετε το όνομα του ιδρύματος, που θα εγγραφεί τον Οκτώβρη.

Μόλις ανοίξουν οι αιτήσεις για το Α21, δεν χρειάζεται να κάνετε τροποποιητική. Θα γράψετε κανονικά τον ΑΜΚΑ,τον ΑΦΜ , το ονοματεπώνυμο του παιδιού και τον αριθμό ακαδημαϊκής ταυτότητας. Αν σας ζητηθεί, επισυνάψτε βεβαίωση σπουδών.

Λόγω διασταυρώσεων πιθανόν στις επόμενες δόσεις να παρατηρηθούν καθυστερήσεις ή αναδρομικές καταβολές.

Η τελευταία ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού:

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού ότι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 εν όψει της εκκαθάρισης και πληρωμής της 4ης δόσης του 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Μετά τις 12:00 της 13ης Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης του 2019 (για τον Ιούλιο και Αύγουστο), η οποία θα καταβληθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη την φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).

Πηγή: aftodioikisi.gr