Επιστρέφει στο λιμάνι με βλάβη στη μία μηχανή το Mare

Στο δρομολόγιο των 11 πμ από τη Ζάκυνθο προς την Κυλλήνη, και μόλις είχε διανύσει πάνω από δύο μίλια από το λιμάνι της Ζακύνθου, ανακοινώθηκε βλάβη στην μία μηχανή του πλοίου «Mare di Levante».
Αμέσως, ο μηχανικός ενημέρωσε τη γέφυρα, ότι η μια μηχανή έπρεπε να σταματήσει να λειτουργεί, με αποτέλεσμα το πλοίο να συνεχίσει να κινείται μόνο με την δεύτερη.
Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που αγγίζουν τα 8 μποφώρ και ο καπετάνιος Γιώργος Γιατράς αποφάσισε να μην προχωρήσει με τη μία μηχανή προς την Κυλλήνη.
Αμέσως, το πλοίο άλλαξε ρότα, προχωρώντας προς τις Αλυκές, προκειμένου να μην επιρρεαστεί από τους δυνατούς ανέμους.
Οι επιβάτες ενημερώθηκαν με ανακοίνωση για το συμβάν το οποίο ήταν απρόσμενο.
Αυτή τη στιγμή, το πλοίο κινείται παράλληλα με την ανατολική ακτογραμμή της Ζακύνθου στο ύψος του Τσιλιβί, προκειμένου να πέσει ο δυνατός αέρας και να μπει με ασφάλεια στο λιμάνι της Ζακύνθου με την μια μηχανή.
Συμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο πλοίο επιβαίνουν πάνω από 300 άνθρωποι οι οποίοι με υπομονή αναμένουν την αφιξή τους στη Ζάκυνθο.
Σε επικοινωνία τηςεφημερίδας μας με τον καπετάνιο, είχαμε την διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και η εταιρία έχουν ζητήσει συγνώμη για το ατυχές συμβάν.

Τις επόμενες ώρες, στο νησί της Ζακύνθου θα φθάσει και το «Fior di Levante» προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η συγκοινωνία.

Αναδημοσίευση από www.imerazante.gr