Έρισσος: Πρόβλημα με τα καλώδια του ΟΤΕ στα Τσελεντάτα λόγω πτώσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΣΕΛΕΝΤΑΤΩΝ!

Τα καλώδια του ΟΤΕ σε κεντρικό σημείο του χωριού έχουν μετατοπιστεί λόγω πτώσης του σημείου που τα συγκρατούσε. Το σπίτι που βρισκόταν στο σημείο έχει πέσει “μέσα” και η γωνιακή πέτρα που συγκρατούσε το άγκιστρο του ΟΤΕ βρίσκεται πλέον στο παρακείμενο μονοπάτι, συμπαρασύροντας τα καλώδια που καταλήγουν (τουλάχιστον) στα γύρω σπίτια.

Σήμερα, ενημερώθηκε ο ΟΤΕ και έχει ανοιχτεί η σχετική τεχνική βλάβη. Δεν έχω τρόπο να επιβεβαιώσω την αποκατάσταση της βλάβης καθώς η γραμμή μου, φαίνεται να λειτουργεί. Γι’ αυτό όποιος κάτοικος του χωριού αντιμετωπίζει πρόβλημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, ώστε μετά την αποκατάσταση να δούμε αν είναι όλα εντάξει με την οικία του. Ακόμη κι αν κάποια σπίτια όμως λειτουργούν, ενδέχεται να λειτουργούν οριακά (οι ματίσεις αρκετών ζευγαριών του κεντρικού καλωδίου, που διέρχεται από το σημείο, είναι εκτεθειμένες καθώς ο μανδύας έχει καταστραφεί), συνεπώς μετά την αποκατάσταση θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώνω.

Όσοι διέρχονται από το σημείο θα χρειαστεί να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί για τα παρακάτω:

Tο υπόλοιπο σπίτι έχει τοίχους που κρέμονται στον αέρα.

Τα καλώδια που βρίσκονται στο μονοπάτι δεν πρέπει να παρασυρθούν γιατί, το αμέσως προηγούμενο σημείο που υπάρχει σταθερή κολόνα βρίσκεται αρκετά μέτρα πιο πάνω και το αμέσως επόμενο σταθερό σημείο έχει υποχωρήσει από το βάρος της πέτρας που έφυγε.

Συνεπώς, ενδέχεται να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά αν κάποιος, κατά λάθος, παρασύρει τα καλώδια που κείτονται στο μονοπάτι.

Από το fb του Thodoris Petropoulos