Εξορύξεις πετρελαίου: Στα φτιασιδωμένα ψέμματα, η αλήθεια είναι μόνο μία

Στις τοπικές κοινωνίες τα επιχειρήματα που διαφημίζονται σε “προπληρωμένες” καμπάνιες των πετρελαϊκών έχουν πλέον εξαντληθεί. Στους περήφανους πληθυσμούς των νησιών μας, δωράκια-καθρεφτάκια, χορηγίες, περιφερειακοί φόροι 5% από τα εμφανιζόμενα τελικά κέρδη, “χιλιάδες” θέσεις εργασίας και άλλα τέτοια, μόνο ως αστεία πλέον φαίνονται.

Δυστυχώς όμως μόνο αστείο δεν είναι η καταστροφή στην θάλασσα και το περιβάλλον, η άμεση υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η λεηλασία στις παραγωγικές μας δραστηριότητες, η αλλοίωση των κοινωνικών και οικονομικών μας χαρακτηριστικών.

Στα φτιασιδωμένα ψέμματα, η αλήθεια είναι μόνο μία: Κι αφού θα γίνουμε Εμίρηδες και ο τουρισμός δεν θα υποστεί καμία βλάβη, τότε γιατί δεν μπήκαν ΠΟΤΕ στον κόπο να μας ρωτήσουν;;; Γιατί μας αγνοούν επιδεικτικά;

Εκτός αν θεωρούν ότι η συναίνεσή μας είναι οι διαφημιστικές εκστρατείες τους. Αλλά και τότε, αν όντως η “αλήθεια” τους προέκυπτε από πραγματικά γεγονότα, θα ήταν αχρείαστη μια τέτοια επικοινωνιακή πολιτική. Άρα ξέρουν πολύ-πολύ καλά, ποιο το ψέμμα και ποια η… διαφήμιση!

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων