Φάρσα: Απαξίωση και εικόνες που δεν τιμούν κανένα (pics)

Από το 2015 απλά …. παρακολουθώ…Είναι ένα μέρος της ”υποχρέωσης-δικαιώματος μου” ως κάτοικος αυτού του χωριού , όπως ορίζει το Δημοκρατικό πολίτευμα μας. Ένα άλλο μέρος αφορά στην έκφραση-κατάθεση των απόψεων-προτάσεων αλλά και κριτική για τα κοινά του τόπου μας (αυτό πράττω ”επίσημα” μέσω αυτής της ανάρτησης τώρα) και ένα τελευταίο μέρος -το πλέον ουσιαστικό και βαρυσήμαντο- είναι η έμπρακτη προσφορά -προσπάθεια από θέση ευθύνης, την οποία από το 2011 έως το 2015 ανέλαβα αγόγγυστα και με μεγάλη διάθεση και χαρά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Π.Σ ”Φάρος”(χωρίς βέβαια την καταβολή των …..απαραίτητων καταβλητέων μηνιαίων ”εξόδων κίνησης”)….
Θα συνέχιζα απλά να παρακολουθώ…
Όμως το παράκανες!!Ξύνεσαι στην γκλίτσα του Τσοπάνη ..προκλητικά…Όπως σήμερα με αυτήν την ”ουσιώδη ανακοίνωση-ενημέρωση” και κάτι λίγο από …παραίνεση…απειλή?
Σ’ ευχαριστούμε λοιπόν που μας ”ανοίγεις” τα … μάτια αλλά κόψε τις παραινέσεις για να μας ” κλείσεις” το..στόμα!!

Μια σειρά φωτογραφίες-εικόνες (που εσύ καθημερινά δεν βλέπεις) κοσμούν την ανάρτηση της ανακοίνωσης σου από εδώ… : Είναι τα εμφανή αποτελέσματα της δράσης και των πρακτικών σου ΟΛΑ αυτά τα χρόνια (09) που η ιστορία θα γράψει ότι διατέλεσες εκπρόσωπος της Τ.Κ Φάρσων…

-Σκουπίδια Παντού.
-Γίδες Παντού.
-Πεσμένες ξιρολιθιές (συνέργια Γίδες και…σεισμοί του 2014)
Παντού.
-Μουριές ακλάδευτες… Πεζοδρόμια αδιάβατα…
-Λυγια και Λιμνιόνι σε πλήρη εγκατάλειψη.
-Απομεινάρια -σίδερα μιας παιδικής χαράς πεταμένα
στο Υπόγειο της Εκκλησίας.
-Η πλατεία του Αγ. Χριστοφόρου παραδομένη στο σκοτάδι
και τις γίδες.
-Ο μοναδικός χωμάτινος δρόμος που υφίστανται τα τελευταία 15-20 χρόνια στο χωριό (προς του Λουκαναρη) χωρίς καμιά παρέμβαση..

Αλλά όλα τα ανωτέρω ωχριούν, μπροστά στο μεγαλειώδες ..επίτευγμα σου:
-Σκοτάδι στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συνεννόησης και σύμπνοιας των χωριανών , αδιαφορία , πρακτικές προκλητικού εμπαιγμού. ….Φρόντισες περίτεχνα να ”διαλυθεί” ο Πολιτιστικός Σύλλογος …Φρόντισες περίτεχνα να αποδυναμώσεις την όποια υγιή προσπάθεια κοινωνικής συνοχής και συνέργειας αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στο χωριό μας , μέσα από κουβέντες καφενείου και πρακτικές …μαυρογυαλούρων …Φρόντισες να σβήσουν τα Φώτα! Το κατάφερες???

Στο ίδιο μήκος κύματος είμαι βέβαιος ότι κινούνται και τα ”αφανή” πεπραγμένα σου , βάση αρμοδιοτήτων εκπροσώπου Τ.Κ Φάρσων.

Εγώ πάλι περίμενα και ξανά περίμενα (συνήθως τα καλοκαιριά) εφαρμογή κοινωνικής λογοδοσίας μέσω υλοποίησης Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων του χωριού… Πολυτέλεια? ..Ξεπερασμένη πρακτική ? Νέα Ήθη?

Περίμενα ότι θα κρέμαγες στην κολόνα της ΔΕΗ τον ετήσιο Απολογισμό της δράσης σου:
Tα θεσμοθετημένα EΣΟΔΑ υπέρ της ΤΚ Φάρσων από:
-ΣΑΤΑ (Τεχνικά έργα)
-Παγία Προκαταβολή (Λειτουργικές μικρό δαπάνες)
-Έσοδα από καταβληθέντα ενοίκια (Ιχθυοτροφεία- Δημ ακίνητο πλατείας)
-Έσοδα από ανεμογεννητριες (Ρώτησε τους εκ Διλινάτων να σου πουν αν ανήκει ή όχι ανεμογεννητρια στα όρια των Φάρσων και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την ΤΚ Φάρσων για να κατοχυρωθεί αυτό?)
-Έσοδα από δωρεές και χορηγίες που με δική σου προσπάθεια ήρθαν στο χωριό μας…

Οι ΔΑΠΑΝΕΣ για λογαριασμό της ΤΚ Φάρσων:
-Για την τετραετία 2014-2015 πόσα χρήματα δαπανήθηκαν
για έργα-παρεμβάσεις στο χωριό? Δεσμεύτηκαν για 23 έργα 666.181,25 ευρώ και υλοποιήθηκε …. μόνο έργο 1.120 ευρώ όλα κι όλα δηλαδή το ….0, 17 % !!! …
Αντε πες μας και την Παγία να…λυθεί ο γρίφος!!!

Αν δεν σου είναι κόπος ανέφερε επίσης επιγραμματικά τα μεγάλα έργα που εντάσσονται στον μακροπρόθεσμό σχεδιασμό σου για το χωρίο και σε ποια φάση βρίσκονται ΄σε επίπεδο ωριμότητας (μελέτες-άδειες-εγκρίσεις κλπ)…

Η απάντηση-δικαιολογία που αβίαστα και εύκολα θα
δώσεις είναι ότι φταίνε οι…άλλοι: Δεν εισακούγεται από την Δημ Αρχή Παρίση, αυτοί κάνουν κουμάντο κλπ ..κλπ….Και αν είναι έτσι εσύ τι έπραξες?? Ανέχθηκες τόσα χρόνια
αυτήν την πρακτική και απαξίωση ?? Γιατί άραγε δεν υπέβαλλες μια ”ηρωική” αλλά έντιμη παραίτηση εξόδου
από αυτήν την απαξιωτική για το χωριό μας αντιμετώπιση?

Φιλαράκια δεν είμαστε ούτε από εδώ(διαδικτυακά) αλλά ούτε και σε real time…Το ”γράμμα” όμως θα σου έρθει ..πετώντας τάχιστα!!!

ΥΓ1. Όταν αποφασίσεις τι θα κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ και ορίσεις εξουσιοδοτημένο ντελάλη …βγάλε και μια ανακοίνωση να ξέρουμε σε ποιανού τα λόγια και τις φήμες θα δίνουμε βάση!
ΥΓ2. Επειδή λόγο των καταστάσεων δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια , δέξου (έστω και με καθυστέρηση 5 ετών) το ευχαριστώ εκ καρδιάς για την ενέργεια σου τότε τον Γενάρη του 2015 να τρέξεις με το αυτοκίνητο σου να μεταφέρεις το τραυματισμένο μου παιδί στο Νοσοκομείο καθώς εγώ έλειπα από το χωριό και οι λοιποί παρόντες είχαν (δικαιολογημένα) λουφάξει από τον φόβο τους! Ήταν και αυτή μια μικρή πράξη ανδρείας!
ΥΓ3. Την ανάρτηση την κάνω εγώ (ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ) και δεν έχει κλέψει κάποιος άλλος τους κωδικούς μου εδώ!

Απο το fb του Φραγκίσκου Βουτσινα