Η Ένωση Απανταχού Ιθακησίων έκοψε την πίτα της (pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, ως η καθιερωμένη πρώτη ετήσια εκδήλωση του Σωματείου ς της Ένωσης των Απανταχού Ιθακησίων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό της νέας χρονιάς. Ακολούθησε ο απολογισμός πεπραγμένων από την Πρόεδρο κα Γρηγορίου Αικατερίνη. Εκτός άλλων η κα Γρηγορίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δ.Σ. εκσυγχρονισμού του Σωματείου και το πέρασμά του στη νέα εποχή με τα νέα δεδομένα, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης και επικοινωνίας, όσο και σε επίπεδο δράσης, ώστε να γίνει το Σωματείο μας ελκυστικό για τις νεότερες γενιές, χωρίς όμως να χαθεί η παράδοση και κυρίως ο χαρακτήρας του, ως Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό, ενώ, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής έντυπης έκδοσης της εφημερίδας των Απανταχού Ιθακησίων «Τα Νέα της Ιθάκης» και την στήριξή της από όλους.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας της Ένωσης κα Κονιδάρη Ελπίδα, η οποία ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τον Οικονομικό Απολογισμό προηγούμενου έτους, ενώ κάλεσε τα μέλη του Σωματείου να συμμετέχουν στις δράσεις του συλλόγου και να μην ξεχνούν την καταβολή της εισφοράς τους, επισημαίνοντας ότι, αυτή η υποχρέωση ανταποκρίνεται όχι στην αποστολή της εφημερίδας, αλλά κυρίως στην ενίσχυση του έργου του Συλλόγου και στην απορροή κάθε δικαιώματός τους σε αυτό, ως τακτικά μέλη.
Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών Καθηγητής Αρχ. Ελλην. Φιλολογίας κος Χριστόπουλος Μενέλαος, η Γ. Γραμματέας του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών – Διευθύντρια Ερευνών στο Εθν. Ινστ. Ιστορικών Ερευνών Καθηγήτρια Ιστορίας Αρχαιολογίας κα Παϊζη – Αποστολοπούλου Μάχη, ο Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων κος Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Πλοίαρχος Ε.Ν. κος Τσιντήλας Διονύσιος, ο τ. Διευθυντής ΟΤΕ – Πρόεδρος Ομίλου Πλατρειθιά και τ. Αντιπρόεδρος της Ένωσης κος Σταμελάτος Ανδρέας, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιώς – μέλος Δ.Σ. της Αδελφότητας Πειραιά κος Αγγελετάκης Γεράσιμος, το μέλος Δ.Σ. της Ο.Κ.Ι.Σ. & μέλος Δ.Σ. της Αδελφότητας Πειραιά κα Βλάχου Χριστίνα, ο συνεργάτης της εφημερίδας «Τα Νέα της Ιθάκης» τ. Διευθυντής Ο.Α. κος Συρμής Δημοσθένης και τα μέλη Δ.Σ. της Ένωσης, κος Κουτσογιάννης Ιωάννης Γ. Γραμματέας και Γεωργούλη Ιωάννα Υπεύθυνη Δημιουργικού.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο τέως Έπαρχος Ιθάκης κος Τσιντήλας Σπυρίδων, ο τέως Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου κος Καρτάνος Ευστάθιος, ο καθηγητής μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών, Δρ. Κουτσουβέλης Πάνος, ο ιστορικός ερευνητής και συνεργάτης της εφημερίδας μας κος Ντένις Φερεντίνος, ο Αρχιτέκτονας κος Σκυριάνης Δημήτριος εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, και πολλοί εκλεκτοί συμπατριώτες.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν καλλιτεχνικά ο μοναδικός Μάκης Ανδριανάτος με το μελωδικό του ακορντεόν και οι καταξιωμένοι μουσικοί Γιάννης Δάφνος και Λάμπρος Ανυφαντής, οι οποίοι κράτησαν το κέφι του κόσμου στα ύψη μέχρι αργά το απόγευμα.

Το φλουριά στις πίτες μας, κέρδισαν, η κυρία Δελλαπόρτα Γεωργία και ο κύριος Τσιντήλας Διονύσιος, οι οποίοι παρέλαβαν αναμνηστικό δώρο, προσφορά του καταστήματος «Εν Ιθάκη», στο Βαθύ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Ιθακησίων, ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν στη γιορτή μας και εύχεται να βρισκόμαστε σε παρόμοιες ζεστές πατριωτικές γιορτές που ενισχύουν τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Ιθακησιακής Κοινότητας των Αποδήμων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Γρηγορίου Αικατερίνη
Ο Γ. Γραμματέας Κουτσογιάννης Ιωάννης