Η Ιερά Παράκληση στην Αγία Κυριακή στου Γεωργίου Μπάνη το δρόμο, στο Ληξούρι (εικόνες)

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Πραγματοποιήθηκε η από χρόνους καθιερωμένη Ιερά Παράκληση στην Αγία Κυριακή, στο Ληξούρι, στο δρόμο, έξω από την οικία του Γεωργίου Μπάνη. Η οικογένεια Γεωργίου Μπάνη τιμώντας την αγία και προστάτη της οικογένειά του, την μεγαλομάρτυρα του Χριστού, Κυριακή, καθιέρωσε αυτή την Ιερά Παράκληση που συνάζει αρκετό κόσμο, εδραιώνοντας έτσι μια εκκλησιαστική τελετή και συγχρόνως ένα «ζωντάνεμα κόσμου» στη γειτονιά αυτήν.

Από νωρίς οι γυναίκες της οικογένειας Μπάνη, η Ευτυχία και η Μαρία φρόντισαν το εξωτερικό χώρο, που είναι γιομάτος στα παρτέρια του με λουλούδια, έφτιαξαν τα γλυκά και φρόντισαν τ’ άλλα εδέσματα, που προσφέρθηκαν από τους πιστούς για την εορτή αυτήν. Με τη επίβλεψη και το μεράκι του Γεωργίου Μπάνη και του γιού του Δημητρίου, τακτοποιήθηκε ο εξωτερικός χώρος, πρώτα δε η τοποθέτηση της εικόνας της Αγίας στο δρόμο, τα καθίσματα και ότι ήταν αναγκαίο για την τελετή.

Οι ιερείς που τέλεσαν την Ιερά Παράκληση ήταν : Ο π. Χαράλαμπος Μαρκέτος, π. Αθανάσιος Λυκούδης, π. Γεράσιμος Σφαέλος και οι ψαλτάδες: Γεράσιμος Συνοδινός, Σπύρος Μποφιλάτος, Νικόλας Σφαἐλος, ο Χαράλαμπος Ραλλάτος.

Με τα το πέρας της εκκλησιαστικής τελετής μοιράστηκαν οι άρτοι και τα σπερνά, καθώς πολλά και διαφορετικά σπιτικά γλυκά και αναψυκτικά.

Πολλές ευχαριστίες στην Οικογένεια Γεωργίου Μπάνη, που καταφέρνει να συνάζει τον κόσμο σε μια ευλαβική Ιερή Παράκληση στην Αγία Κυριακή και συγχρόνως να επικοινωνεί ο καθένας τόσο όμορφα με τον άλλον, μέσα στο πνεύμα της όμορφης σύναξης, «θυμίζοντας» τις συναντήσεις, τις «Αγάπες» όπως τις έλεγαν, των πρώτων χριστιανών.


Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr