Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη λένε ΟΧΙ στον αναπτυξιακό νόμο

Ακόμη μια “απρόθυμη” να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφικής απειλής κυβέρνηση, όχι απλά εμμένει στο καταστροφικό και ψεύτικο αφήγημα της εξορυκτικής “ανάπτυξης”, αλλά με πρόσφατο νομοσχέδιο της που έθεσε σε συνοπτική (γιατί άραγε;) διαβούλευση, “επιδοτεί” με ευνοϊκούς μάλιστα όρους τα επιχειρηματικά εκείνα συμφέροντα που θα δραστηριοποιηθούν σε εξορυκτικές και παράλληλες δραστηριότητες.

Βαφτίζοντας την καταστροφή των τοπικών κοινωνιών στα νησιά μας και όχι μόνο ως “ανάπτυξη”, “καταδικάζοντας” τον τόπο μας αλλά και γενιές ολόκληρες στην ερήμωση και της εγκατάλειψη, αδιαφορώντας για τις σοβαρές ενστάσεις μεγάλου μέρους της επιστημονικής κοινότητας και αγνοώντας επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, την Λευκάδα, την Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, περιχαρακώνει την δική μας γη και το δικό μας ύδωρ με χαριστικές παροχές που βάφτισε “ανάπτυξη”. Μια ανάπτυξη που αποδεδειγμένα -σύμφωνα και με την διεθνή εμπειρία- θα βυθίσει στο μαύρο σκοτάδι παραδοσιακές οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες (τουρισμός, αγροκτηνοτροφία, μελισσοκομία κλπ) από τις οποίες ζουν χιλιάδες οικογένειες και μάλιστα εδώ και ολόκληρες δεκαετίες.

Στον καταστροφικό αυτό προσανατολισμό της κυβέρνησης, οφείλουμε όλοι και όλες ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης και άποψης, να αντιδράσουμε. Να ξεσηκωθούμε μαζικά και δυναμικά για να μην γίνει η επιδοτούμενη ανάπτυξή τους, ο δικός μας “θάνατος”.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη λένε ΟΧΙ στον αναπτυξιακό νόμο που “σπέρνει” σε ελάχιστους χαριστικά κίνητρα, για να “θερίσει” το μέλλον και την προοπτική όλων των κατοίκων των νησιών μας.

-Η δική μας ζωή και προοπτική, δεν χαρίζεται στη δική τους “ανάπτυξη”-.

Κεφαλονιά, 13-9-2019.

Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων