Η Κεφαλονιά τίμησε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Γεράσιμο (εικόνες-βίντεο)

Λαοθάλασσα πιστών σήμερα  Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.
Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.Στην πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παίσιου, του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και των Επισκόπων Στρατονικείας κ. Στέφανου και Ολύμπου κ. Κύριλλου. Στη θεία λειτουργία έψαλλε η εκκλησιαστική χορωδία υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Τουρισμού κ.  Χάρης Θεοχάρης, για τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου επισκέφθηκε το νησί ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Στην θεία λειτουργία και την λιτανεία παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταυρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, Δημοτικοί, Περιφερειακοί σύμβουλοι  και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της Κεφαλονιάς.

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον εορτασμό του πολιούχου και προστάτη της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου. Την λιτανεία συνόδευσε η Φιλαρμονική Αργοστολίου  μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος»,το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, ο σύλλογος Φραγκάτων “Ο Μέρμηγκας” σπουδαστές της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και πλήθος κόσμου.

Χρόνια πολλά.


Αναδημοσιευση από www.kefaloniamas.gr