Η ομογενής δασκάλα με καταγωγή από την Κεφαλονιά που βρέθηκε από την Αστόρια στην Αλάσκα

H Χριστίνα Γρηγοράτου (Christina Grigoratos). Φωτογραφία: Facebook

ΚΙΠΝΟΥΚ. ΑΛΑΣΚΑ. Μια αγγελία για αναζήτηση δασκάλας στη μακρινή Αλάσκα έκανε την ομογενή Χριστίνα Γρηγοράτου (Christina Grigoratos), δασκάλα από το Κουίνς, να μετακομίσει εκεί.

Εδώ και μερικούς μήνες η ζωή της έχει αλλάξει οριστικά αφού αποφάσισε να μετακομίσει στην κρύα Αλάσκα και συγκεκριμένα στο χωριό Κίπνουκ.

Οπως ανέφερε η ίδια στην τοπική εφημερίδα του Κουίνς «Queens Gazette» μια μέρα είδε τυχαία την αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας την οποία και χαρακτήρισε «ευκαιρία ζωής».

«Αφησα πίσω τη ζωή μου στη Νέα Υόρκη για να ζήσω μια περιπέτεια και άφησα τη δουλειά μου όπου δίδασκα στο Μπρονξ» είπε.

Η Γρηγοράτου προέρχεται από παραδοσιακή ελληνική οικογένεια με καταγωγή από την Κρήτη και την Κεφαλονιά ενώ μεγάλωσε και έζησε στο Μπέισαϊντ του Κουίνς και στο Μάτιτουκ. Φοίτησε στο ελληνικό σχολείο «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος» στην Τζαμέικα ενώ δίδαξε σε πολλά δημόσια και ελληνικά κοινοτικά σχολεία. Πλέον είναι η δασκάλα αγγλικής γλώσσας στο γυμνάσιο «Chief Paul memorial School» του Κιπνούκ.

«Οι μαθητές μου προέρχονται από οικογένειες που οι γονείς τους εργάζονται σκληρά και στηρίζουν η μία την άλλη. Οι δάσκαλοι ζουν σε ένα μοντέρνο κτίριο απέναντι από το σχολείο. Τα δωμάτια έχουν δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και τρεχούμενο νερό. Το σχολείο μας είναι μοντέρνο και εξοπλισμένο με τηλεοράσεις, λάπτοπ και τάμπλετ. Κάθε δύο εβδομάδες ψήνω κάπκεϊκς για τους μαθητές μου ενώ οι γονείς τους πολλές φορές μας καλούν εμάς τους δασκάλους στα σπίτια τους για φαγητό».

Η ομογενής δασκάλα μετακόμισε στην Αλάσκα τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με το σχολείο το οποίο και ελπίζει να ανανεώσει. «Ναι, θέλω να μείνω κι άλλο» πρόσθεσε.

Η ίδια περιγράφει τα τοπία της παγωμένης Αλάσκας ως εκπληκτικά. Οπως είπε, «η Αρκτική τούντρα είναι ένα απέραντο τοπίο με εκπληκτικές αντιθέσεις. Αν το δεις από μακριά ή το επισκεφθείς στην καρδιά του χειμώνα θα πεις ότι είναι άγονο. Δεν είναι όμως. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα απέραντης ομορφιάς».

Πηγή: ekirikas.com