Ημερίδα Αναπτυξιακού προσανατολισμού στο Αργοστόλι (pics+videos)

Στο πλαίσιο του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης 2018» και σε συνδιοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος/ Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς – Ιθάκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς – Ιθάκης πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, Hμερίδα Αναπτυξιακού προσανατολισμού, στην οποία εντάχθηκε και μια θεματική ενότητα επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος με θέμα: «Βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής του», με την παρουσία ως ομιλητών στην εκδήλωση σημαντικών και καταξιωμένων επιστημόνων.

Στην αναπτυξιακή ατζέντα της Ημερίδας περιλαμβάνονταν οι ενότητες: Ενεργειακές Κοινότητες, Στην ενότητα αυτή αναδείχθηκαν  θέματα: «Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ από τις ενεργειακές κοινότητες», «Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις τοπικές κοινωνίες», «Ο σχεδιασμός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας για τις ενεργειακές κοινότητες» Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. «Έξυπνες εφαρμογές για το Νησί μας», αναδείχθηκαν  τα θέματα: «Ο δρόμος της ενεργειακής μετάβασης των νησιών-Πρωτοβουλίες και αναγκαία βήματα», «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά: υποστηρίζοντας την ενεργειακή τους μετάβαση & «Έξυπνες εφαρμογές σε πόλεις».

Χαιρέτησαν, ο Αλέξανδρος Παντελειός Πρόεδρος Ν.Ε. Κεφαλονιάς ΤΕΕ/ΤΔΕ,  η Βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας, στη θέση  του Προέδρου του Επιμελητηρίου χαιρέτησε ο κ. Κώστας Φλέσσας και ο Βασίλης Αϊβαλής Πρόεδρος Τ.Ε.Ε / Τ.Δ.Ε. Επίσης χαιρέτησε και ο εκδότης της εφημερίδας “Σύμβουλος επιχειρήσεων”, κ. Παν. Γκαλένιος. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην πρώτη ενότητα δεν παραβρέθηκε κανείς από τον Δήμο.

Ομιλητές: 

  • Δημήτρης Τσέκερης, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Ειδικός Σύμβουλος ΥΠΕΝ για θέματα ΑΠΕ και Ηλ. Ενέργειας με Θέμα:«Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ από τις ενεργειακές κοινότητες»
  • Δήμητρα Μπαρκούτα, Συνεργάτης ΚΑΠΕ στη Δ/νση Αναπτυξιακών Έργων με Θέμα:«Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις τοπικές κοινωνίες»
  • Βασίλης Αϊβαλής, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός – Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας με Θέμα:«Ο σχεδιασμός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας για τις ενεργειακές κοινότητες»

Ακολούθησε ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης–Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας/Ν.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης με Θεματικό Άξονα:«Βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής του».

Χαιρέτησαν Σοφία Ζαφειράτου Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης ο
Αλέξανδρος Παντελειός Πρόεδρος Ν.Ε. Κεφαλονιάς ΤΕΕ/ΤΔΕ, η Βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου και ο Ευάγγελος Κεκάτος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των φύλων Δήμου Κεφαλονιάς.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  • Ηλίας Φραγκισκάτος Πνευμονολόγος – Διευθυντής ΠΕΔΥ Κεφαλονιάς με Θέμα:Καρκίνος του Πνεύμονα και διακοπή καπνίσματος
  • Πάνος Γκούμας , Καθηγητής ΩΡΛ Πανεπιστημίου Πατρών με Θέμα:Καρκίνος Λάρυγγα και κάπνισμα
  • Κωνσταντίνος Μεσιακάρης, Φαρμακοποιός, Μεταπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Φαρμακευτικής Παν. Πατρών με Θέμα:Κάπνισμα: Γιατί είναι τόσο ένοχο για την υγεία μας;
  • Κωνσταντίνος Πουλάς, Αν. Καθηγητής Βιοχημείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Παν. Πατρών με Θέμα:Κάπνισμα και εναλλακτικά προϊόντα για την πρόσληψη της νικοτίνης: Μύθοι και αλήθειες.

Η Ημερίδα τελείωσε με :«Έξυπνες εφαρμογές για το Νησί μας». και ακολούθησε,  Εργαστήριο «Έξυπνο Νησί».

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr