Ιθάκη: ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΪΖΗΣ-ΔΑΝΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ.

Ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Π. κ. Ανδρέας Σταμελάτος απέδωσε και φέτος τα βραβεία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΪΖΗΣ-ΔΑΝΙΑΣ σε δυο νέους Ιθακήσιους που διακρίθηκαν στις σχολικές τους επιδόσεις, για την Γ’ Λυκείου στον αριστεύσαντα στις Πανελλήνιες εξετάσεις Σπύρο Παπαλέξη από το Κιόνι και για την Β’ Λυκείου στον Αλέξανδρο Βαρβαρήγο από τον Πλατρειθιά της Ιθάκης.

Τα παιδιά βράβευσαν η κ. Ρένα Παΐζη-Δανιά, που έδωσε συμβολικά τη θέση της στον μικρό εγγονό της Πάνο Κωστούλα και ο επίκουρος καθ. του Παν. Πατρών κ. Γιάννης Καραντζής, ο οποίος και τόνισε τη σημασία της διάκρισης, προτρέποντας τους νέους της Ιθάκης να είναι τολμηροί στα όνειρά τους, να ξεφύγουν από τη μετριότητα και να στοχεύσουν ψηλά.

Τα βραβεία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΪΖΗΣ-ΔΑΝΙΑΣ έχουν θεσμοθετηθεί από τον Κ.Ο.Π. στην μνήμη του μεγάλου Ιθακήσιου μελετητή που έχει συνδέσει το όνομά του με την ανάδειξη και την προβολή της ταυτότητας της Ιθάκης ως Ομηρικής, ενώ το έργο του συνεχίζει η ειδικά συσταθείσα “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ”, υπό την Προεδρεία του Ιθακησίου Πανεπιστημιακού κ. Γιάννη Καραντζή. Τα βραβεία συνοδεύει οικονομικό έπαθλο 500 (Γ’ Λυκείου) και 100 (Β’ Λυκείου) ευρώ από το ταμείο του Ομίλου.

Συγχαίρουμε τον πολιτιστικό σύλλογο του Πλατρειθιά για την πρωτοβουλία και το κοινωφελές έργο και ευχόμαστε στους βραβευθέντες καλή πρόοδο.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Γερ. Στανίτσας