Καλό Ταξίδι αγαπημένε μας πρόεδρε Δημήτρη.

Ποιο φτωχό το χωριό και ο σύλλογός μας από χθες το μεσημέρι που έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας ο Φανός Δημήτρης του Διονυσίου( Φούρναρης) και της Ευδοκίας.
Ο πρόωρος θάνατός του (ήταν μόνο 73 ετών) έφερε θλίψη και στενοχώρια, όχι μόνο στα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς του αλλά και σε όλους τους συγχωριανούς και στους εκατοντάδες αφοσιωμένους φίλους του.
Και δεν είναι τυχαίο αυτό, γιατί όσοι τον γνώρισαν επιζητούσαν την ειλικρινή ανιδιοτελή φιλία του γιατί ήταν από μικρός δίκαιος, τίμιος, αγωνιστής, δημοκράτης, και δοτικός προς τους γύρω του.
Του άρεσε να προσφέρει γι αυτό δραστηριοποιότανε συνεχώς με πολιτιστικούς συλλόγους με πολύ μεγάλη προσφορά και αποδοχή από όλους.
Στο Σύλλογο των Απανταχού Καμιναράδων έγινε μέλος το 1975 και από της 26-2- 1982 έως το 3-11-1985 διατέλεσε πρόεδρος βάζοντας με ανεξίτηλη μελάνι την σφραγίδα του γιατί το Δ. Σ αυτό είναι ταυτισμένο με το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο χωριό, και έγινε αφορμή για την τεράστια ανάπτυξη που έχει τα τελευταία χρόνια.
Η απόφασή του Δ.Σ της 2-6-1982 για την χρηματοδότηση της ανεύρεσης νερού στο χωριό ήταν ιστορική. Στο ίδιο διάστημα ο σύλλογός μας είχε έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα όπως επισκευή και χρηματοδότηση δρόμων εντός του χωριού.
Αγορά βιβλίων για την βιβλιοθήκη του δημοτικού σχολείου. Αλλαγή του καταστατικού που ήταν ξεπερασμένο και δεν κάλυπτε τις σύγχρονες ανάγκες ενός πολιτιστικού συλλόγου.
Μεταφορά των γραφείων του Συλλόγου στο Περιστέρι, εκεί που κατοικούσε η συντριπτική πλειοψηφία των χωριανών .Έτσι μπόρεσαν να δημιουργήσουν χορευτικό συγκρότημα και να αγοράσουν στολές να διοργανώσουν πολλές συνεστιάσεις, εκδρομές κ.λ.π.
Αγαπημένε μας Δημήτρη
Φεύγεις σαν ταπεινός και εις το έπακρον ευγενικός, ανιδιοτελής , φιλόκαλος και ενάρετος.
Αφήνεις εμάς με πίκρα και ανέρχεσαι εις την αιωνία πατρίδα μας να συναντήσεις αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς σου γονείς και αδέλφια αλλά και μέλη του συλλόγου μας και αγαπητούς χωριανούς και φίλους σου που συνεργάστηκες και προσέφερες με κύριο στόχο το καλό στο σύνολον.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Βάσω στα αδέλφια και στους συγγενείς του.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας Δημήτρη.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 15,00 στον Ιερό ναό του Προφήτη Ηλία Καμιναράτων