Κεφαλονιά: Έδεσε και εγκατέλειψε τον σκύλο κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς νερό και τροφή

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ο σκύλος που βλέπετε στις φωτογραφίες εντοπίστηκε δεμένος με ένα κομμάτι σχοινί στην εξωτερική περίφραξη ενός κτήματος, εκτεθειμένος σε υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς φαγητό και νερό, στον δρόμο που οδηγεί στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, στο ύψος της Νερομάνας.

Το σκυλί δεν βρέθηκε από μόνο του σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά κάποιος ασυνείδητος – προφανώς ο «ιδιοκτήτης» του – τον είχε εγκαταλείψει εκεί για να πεθάνει, αφού τον παράτησε κάτω από τον καυτό ήλιο και «φρόντισε» να μην του αφήσει ούτε λίγο νεράκι.

Για το σκυλάκι, που κινδύνευε από θερμοπληξία, ενημερώθηκε ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και εθελοντές του πήγαν στο σημείο και πήραν τον σκυλάκο, ο οποίος ήταν αρκετά φοβισμένος και τα είχε χαμένα για το τι συνέβαινε.

Μεταφέρθηκε στο καταφύγιο όπου εκεί τουλάχιστον θα είναι ασφαλής και σύντομα θα βρει την καλύτερη οικογένεια που θα ξέρει να αγαπά και να εκτιμά αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρίνα Μασάδο ανέφερε για το νέo αυτό περιστατικό εγκατάλειψης: «Ένα “εξαιρετικό” δείγμα φιλοζωίας που κάποιος “λαμπρός” συμπατριώτης μας παρουσίασε σήμερα με υπερηφάνεια στους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας! Mια ακόμη ντροπιαστική εικόνα. Καλά ρε αθεόφοβε γιατί παράτησες έτσι το φιλαράκι σου; Και γιατί δεν μας τηλεφώνησες; Σ’ ευχαριστούμε Yvonne Walser που δεν τον προσπέρασες».

Πηγή: www.istoriesadespoton.gr