Κεφαλονιά-Συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις: «Φοβούνται τις τοπικές κοινωνίες, φοβούνται ένα ευρύτερο ξεσηκωμό» (pics+video)

Εκτάκτως πραγματοποιήθηκε χθες η 6η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μπροστά στις νέες εξελίξεις. Όπως είναι ήδη γνωστό, με συνοπτικές διαδικασίες νέες συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων σε οικόπεδα του Ιονίου, “μπήκαν” μόλις χθες για κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συντόνισαν την εκδήλωση ο  Αλέξανδρος Λυκούρας εκπαιδευτικός και ο Δημήτρης Μπούζος εκπαιδευτικός-νοσηλευτής. Έγινε ένας σύντομος απολογισμός, ξεκινώντας με την διαπίστωση ότι έχουν έρθει αρκετά νέα πρόσωπα. Οι εξελίξεις τρέχουν όπως είπαν και για να μην μας προσπεράσουν πρέπει να δράσουν καίρια, δυναμικά και συντονισμένα. Αναφέρθηκαν για τις συνεργασίες που γίνονται σε όλο το Ιόνιο. Υπάρχει κόσμος που ανταποκρίνεται.Στη συνέχεια ανέλαβε να μας ενημερώσει για τις νέες συμβάσεις ο Σταύρος Αντυπας. Συνιστούμε να δείτε το video για να ενημερωθείτε τι έχει γίνει και τι πρόκειται να γίνει με την τελευταία  εξέλιξη για τις συμβάσεις.

Με τις νέες αυτές συμβάσεις αλλά και με τον χρόνο για τις ερευνητικές εργασίες στα ήδη παραχωρημένα οικόπεδα της θαλάσσιας περιοχής Κεφαλονιάς-Ιθάκης-Πατραϊκού να “στενεύει” σε περιθώριο μόνο λίγων μηνών (αρχές 2020), τα νησιά μας, το Ιόνιο και οι τοπικές κοινωνίες μας, “βυθίζονται” ακόμη περισσότερο στον “βούρκο” των εξορύξεων.

Η νέα αυτή πραγματικότητα και ο επείγον χαρακτήρας της, επιβάλλει την αλλαγή των προγραμματισμένων θεμάτων συζήτησης της 6ης Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και την προσαρμογή τους στις κρίσιμες αυτές εξελίξεις.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr