Κεφαλονιά : Συνελήφθη ως διακινητής ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες  η Λιμενική Αρχή Κεφαλλονιάς, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με όνομα ”PASAKIZI” σημαίας Τουρκίας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή Καλουδάκια Κεφαλληνίας, αιτώντας συνδρομή.
Άμεσα μετέβη στην περιοχή περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, όπου διαπίστωσαν ότι οι επιβαίνοντές του είναι καλά στην υγεία τους.
Οι τριάντα έξι (36) αλλοδαποί επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στο πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγίας Πελαγίας Κεφαλληνίας, ενώ το ιστιοφόρο κατέπλευσε με τη συνδρομή δύο ιδιωτικών σκαφών στο λιμένα Αργοστολίου. Εκ των  τριάντα έξι (36) αλλοδαπών ο κυβερνήτης του  ιστιοφόρου σκάφους συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων.
Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας  που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Επιπρόσθετα η Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογεί το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργατών του διακινητή καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος.