Κεφαλονιτες είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσουμπα (video)

Τα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τραγούδησαν σήμερα ο Σύλλογος Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος».

Τον Σύλλογο υποδέχθηκε στον Περισσό μαζί με τον Δ.Κουτσούμπα αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος. Ανάμεσά τους ήταν και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και η  Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Στον Σύλλογο προσφέρθηκε το Λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ αλλά και βιβλία στα μέλη της χορωδίας. Απ’ την πλευρά του, ο Σύλλογος πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα δύο βιβλία, δικής του έκδοσης, του Κώστα Κριτσίνη που περιλαμβάνει δύο θεατρικά έργα του με τίτλο «Οι Ριζοσπάστες» και «Η δίκη των νεκρών», καθώς και το έργο του Γάλλου Πολ Μιλιέ «Η Μπιοντινέττα», μεταφρασμένο από τον Κώστα Κριτσίνη. Το πρώτο θεατρικό αφορά στο κίνημα των Ριζοσπαστών στην Κεφαλονιά κατά της αγγλικής κατοχής (1809-1864) και υπέρ της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, που τελικά πραγματοποιήθηκε στις 21 Μάη του 1864. Το δεύτερο έχει θέμα τη φίμωση της σκέψης σε δικτατορίες και το τρίτο είναι μια ανάλαφρη, αλλά ωστόσο αντιπολεμική μίνι όπερα. Η έκδοση περιλαμβάνει κριτικές, αλληλογραφίες και ένα αναμνηστικό φωτογραφικό υλικό από τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Το δεύτερο βιβλίο που προσφέρθηκε στον Δ. Κουτσούμπα είναι του Σπύρου Λουκάτου για τα χρόνια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, χρόνια πολλά, καλή χρονιά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες τονίζοντας:

«Αποχαιρετώντας το 2018 μπαίνοντας στο 2019, αποχαιρετώντας 100 χρόνια ζωής και ηρωικής δράσης του ΚΚΕ και μπαίνοντας στον νέο αιώνα μας, είμαστε πιο αισιόδοξοι, είμαστε σίγουροι, έχουμε την πεποίθηση, ότι αυτός ο σάπιος κόσμος, αυτό το σάπιο σύστημα, αυτό το σύστημα της αδικίας, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, θα το αλλάξουμε και θα ανατείλει τελικά μια νέα ζωή, μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους, με ειρήνη, ευημερία, ανάπτυξη και δουλειά για όλους και όλες. Εύχομαι από καρδιάς, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, καλή χρονιά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάνθη Καλογηροπούλου ευχαρίστησε και εξήρε το ΚΚΕ για τους αγώνες του, ευχόμενη να τους συνεχίσει με δύναμη για το καλό των ανθρώπων, για να ζουν με αλληλεγγύη και ειρήνη.

Αναδημοσίευση από 902.gr