Κικίλιας: “Έρχονται τα “πράσινα” δημόσια νοσοκομεία εντός του 2020″

Κτιριακές παρεμβάσεις και δημιουργία “πράσινων”, δηλαδή οικολογικών και ενεργειακών νοσοκομείων, δρομολογεί εντός της επόμενης χρονιάς το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εντός του 2020 θα υπάρξουν κτιριακές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία μας “τέτοιες που έχουν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια”.

Ηδη, ο υπουργός Υγείας έχει ζητήσει, όπως, είπε από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να προσκομίσουν στο Υπουργείο Υγείας λεπτομερείς καταγραφές των κτιρίων όλων των δημόσιων νοσοκομείων (τετραγωνικά, μελέτες, σχέδια και προβλήματα), ώστε να εκπονηθεί το σχετικό σχέδιο δράσης.

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα στηρίξει, μετά από την εποχή του Αλέκου Παπαδόπουλου -πάμε πολλά χρόνια πίσω που “ακούμπησε” κάποιος τα νοσοκομεία μας- εντός του 2020, την επέμβαση σε νοσοκομεία σε ότι έχει να κάνει με το κτιριακό, από τις τουαλέτες, μέχρι τα επείγοντα, μέχρι τα χειρουργεία, μέχρι μηχανήματα, κτιριακά, μόνωση, εκσυγχρονισμό σε ό,τι έχει να κάνει με τα ενεργειακά, μέχρι και τα τοξικά απόβλητα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Δείτε τι είπε ο υπουργός Υγείας για τον σχετικό διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο που θα διεξαχθεί ανάμεσα σε φοιτητές αρχιτεκτονικών και πολυτεχνικών σχολών, στο iatropedia.gr

Πηγή: newsit.gr