Κοροναϊός: Αναζητούνται οι συνεπιβάτες της 38χρονης στην πτήση από Μιλάνο

Σε προληπτικές εξετάσεις θα πρέπει να υποβληθούν και οι συνταξιδιώτες της 38χρονης

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθούν οι συνεπιβάτες της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, που είναι το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας, έχουν επιδοθεί οι αρμόδιοι των υγειονομικών Αρχών. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του πρώτου περιστατικού κοροναϊού στη χώρα μας συνεργάζονται με τις Αρχές ώστε να βρεθούν και οι άλλοι επιβάτες του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδεψε η 38χρονη από το Μιλάνο για την Αθήνα.

Με βάση την ενημέρωση που έχουν και τα στελέχη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η νεαρή γυναίκα ήρθε πριν δύο ημέρες από το Μιλάνο, όπου είχε βρεθεί για την εβδομάδα μόδας. Ταξίδεψε με πτήση χαμηλού κόστους και σήμερα οι ειδικοί αναζητούν όλους όσοι κάθονταν στα διπλανά καθίσματα του αεροσκάφους ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις και να διαπιστωθεί εάν ο ιός μεταδόθηκε και σε εκείνους. Θα αναζητηθούν κυρίως όσοι κάθονταν στις μπροστινές θέσεις αλλά και στις πίσω θέσεις από την 38χρονη.

Στο νοσοκομείο και η οικογένεια της 38χρονης

Στο μεταξύ, το απόγευμα μετέβησαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το παιδί της 38χρονης, ο σύζυγος της αλλά και μία γυναίκα που βρισκόταν στο σπίτι με εθελοντικό περιορισμό. Στο νοσοκομείο θα παραληφθούν από ομάδα ειδικών, προκειμένου να τηρηθεί και πάλι το πρωτόκολλο. Η οικογένεια θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ο κοροναϊός πρόσβαλε και άλλους εκτός από την 38χρονη.

Πηγή: ethnos.gr