Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμά μας: Ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσιβέλης για τις 21 νέες παιδικές χαρές που θα κατασκευάσει ο Δήμος

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμά μας για τις 21 παιδικές χαρές που θα κατασκευάσει ο Δήμος Κεφαλλονιάς, ο Αντιδήμαρχος Παλικής κ. Γιώργος Κατσιβέλης γράφει σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο fb:

“21 Νέες παιδικές χαρές εκ των οποίων οι πέντε στην Παλική.
Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι κάποιες θα είναι έτοιμες μέσα στο 2018 ενώ οι υπόλοιπες το 2019.
Για να προλάβω καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες απορίες ενημερώνω:
1)αξιοποιούμε το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος 1” που καλύπτει τα 2/3 της δαπάνης αφού δεν είναι όλες οι δαπάνες επιλέξιμες, ο Δήμος θα βάλει περίπου 100000€.
2)η επιλογή των χώρων έχει γίνει με βάση τις αυτοψίες της Τεχν.Υπηρεσίας και την “πρόκριση” των χώρων που είναι χαρακτηρισμένοι “παιδική χαρά” και πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας που θετουν οι εταιρείες πιστοποίησης.
3)ό αριθμός έχει να κάνει αφενός με το ποσό που διατίθεται και αφετέρου με τις δυνατότητες υποστήριξης του συνεργείου συντήρησης κι επισκευής του Δήμου που ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να ελέγχει και να τις συντηρεί.
4)στόχος δεν είναι ο εντυπωσιασμός αλλά η κατασκευή χώρων που τα παιδιά θα χαίρονται να είναι μέσα και να παίζουν αλλά και οι γονείς θα ξέρουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε ένα χώρο που προκρίνει την ασφάλεια των μικρών!!
Ευχή και προτροπή από μέρους μου όλοι όσοι χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές ας τις προστατέψουν και ας τις περιφρουρήσουν από άτομα που δεν πρέπει να είναι μέσα αλλά και από αυτούς μπορούν να είναι μέσα αλλά δεν σέβονται ούτε το χώρο ούτε τα παιδιά τους και καπνίζουν για παραδειγμα μέσα στο χώρο δίπλα τους…”

21 παιδικές χαρές σε όλη την Κεφαλονιά θα φτιάξει η Δημοτική Αρχή Παρίση