Με ανοιξιάτικο καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Με ανοιξιάτικες καιρικές διαθέσεις ξεκινάει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας με τον υδράργυρο σε εντυπωσιακή άνοδο όπου τις επόμενες ώρες ίσως ξεπεράσουμε και τους 20°C σε περιοχές τις ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Στην εξέλιξη του καιρού και αύριο θα διατηρηθεί το ανοιξιάτικο καιρικό μοτίβο με τον υδράργυρο το μεσημέρι να φτάνει τους 18 με 20 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές αλλά και το κρύο αρκετά έντονο τη νύχτα και το πρωί επιβεβαιώνοντας την λαϊκή παροιμία που λέει “μην σε γελάσει η αυγή και χάσεις την ημέρα”.

Την Τετάρτη και Πέμπτη θα μας επηρεάσει ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη όπου στην ουσία το ψυχρό μέτωπο που το συνοδεύει θα περάσει πάνω από τη χώρα μας με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες με έμφαση τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου πι) ενώ στα πελάγη μας θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί νοτιάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές οπότε θα έχουμε και χιονοπτώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Τα καλά νέα έρχονται από Παρασκευή και μετά με την Άνοιξη να επιστρέφει και την θερμοκρασία να τραβά την ανηφόρα ενώ και οι άνεμοι θα ευνοήσουν το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Αμολάμε καλούμπα λοιπόν και οργανώνουμε τις αποδράσεις μας έχοντας με το μέρος μας τον καιρό. Καλά κούλουμα με υγεία σε όλες και όλους!

 

Πηγή: xalazi.gr