Με κορονοϊό επιβάτες και μέλη πληρώματος του κρουαζιεροπλοίου που ήρθε Κέρκυρα!

Πέντε Γάλλοι θετικοί σε κορονοϊό, 13 σε καραντίνα, 200 εγκλωβισμένοι!

Γράμμα σε όλους τους επιβάτες της κρουαζιέρας που «έδεσε» Κέρκυρα ότι τουρίστες που επέβαιναν στη διαδρομή από 29 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό απέστειλε πριν από 5 ημέρες η MSC, η ιδιοκτήτρια εταιρία του MSC Opera.

Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα Documento σήμερα το μεσημέρι, αναδημοσιεύοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τον κλάδο της κρουαζιέρας crew-center.com όπου αποκαλύπτεται πως μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 ενώ η γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε την εταιρία ότι πέντε τουρίστες επίσης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Πέντε θετικοί, 13 σε καραντίνα, 200 εγκλωβισμένοι!

Το κρουαζιερόπλοιο είχε προσεγγίσει την Κέρκυρα στις 5 Μαρτίου, στο μέσο δηλαδή της (τελευταίας, προ της ακινητοποίησής του στο λιμάνι της Γένοβα) κρουαζιέρας της περιόδου 29/2 – 10/3 από την οποία έχουν βρεθεί έως τώρα θετικά στον ιό τουλάχιστον 5 άτομα και έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα τουλάχιστον 13 μέλη του πληρώματος, χωρίς να διευκρινίζεται από την εταιρία αν έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν νοσήσει.
Πάντως, ένα μέλος του πληρώματος που είχε αποβιβαστεί στις 10 Μαρτίου, βρέθηκε θετικός στον ιό μία εβδομάδα μετά σε έλεγχο σε αεροδρόμιο τις Ιαπωνίας!

Το γράμμα της MSC: Πήραμε όλα τα μέτρα…

Στο γράμμα που απέστειλε σε όλους τους επιβάτες του Opera η MSC, αναφέρονται τα εξής: «Το γράμμα αυτό έχει ως σκοπό την ενημέρωσή σας ότι οι γαλλικές υγειονομικές αρχές μόλις μας πληροφόρησαν πως πέντε επιβάτες που έκαναν κρουαζιέρα με το πλοίο μας μεταξύ 29/2 και 10/3, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 αυτή την εβδομάδα (σ.σ. το γράμμα έχει ημερομηνία 18 Μαρτίου), μετά την αποβίβασή τους στις 9 και 10 Μαρτίου.
Όπως γνωρίζετε, έχουμε επιβάλλει μία μεγάλη γκάμα προληπτικών μέτρων για να βεβαιώσουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων όσοι ήταν πάνω στο πλοίο και εφαρμόσαμε μία πολύ σφικτή πολιτική αποβίβασης ώστε να την αρνηθούμε σε οποιοδήποτε ενδεχομένως να προκαλούσε κάποιο ρίσκο. Αυτό περιλαμβάνει ρίσκα τόσο για την κατάσταση της υγείας τους όσο και το ταξιδιωτικό ιστορικό τους. Ακόμα περισσότερο, ως προληπτικό μέτρο, προχωρήσαμε σε θερμομέτρηση τόσο του πληρώματος όσο και των επιβατών κατά την αποβίβαση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάναμε συνεχή θερμομέτρηση του πληρώματος του κρουαζιεροπλοίου. Δεν έχουμε διαπιστώσει κάποιο σημάδι που να πρέπει να προκαλέσει την ανησυχία των επιβατών μας και του πληρώματος από την ώρα που πήραμε αυτά τα μέτρα και δεν υπάρχουν ενδείξεις προσβολής από τον Covid-19 πάνω στο πλοίο, με όλα τα μέλη του πληρώματος να παραμένουν υγιή».

Σε απομόνωση 13 μέλη του πληρωματος, σε καραντίνα όλο το πλοίο!

Ωστόσο, από 7 μέλη του πληρώματος που μπήκαν σε καραντίνα τις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το crew-center.com, υπήρξε αύξηση καραντίνας στα 13 μέσα σε δύο μόλις ημέρες που μπήκανε σε καραντίνα, με αποτέλεσμα και τα 200 μέλη του πληρώματος τελικά να αναγκαστούν να παραμείνουν εντός του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας, έως ότου πάρουν πιστοποιητικό υγείας από τις ιταλικές αρχές και κάνουν το τέστ που να δείχνει ότι δεν έχουν κολλήσει τον ιό.

Αμέριμνοι επιβάτες, αδιάφορες ελληνικές αρχές;

Με βεβαίωση του πλοιάρχου και του ιατρού του πλοίου, στις 5 Μαρτίου είχε δοθεί άδεια προσέγγισης και αποβίβασης επιβατών στην πόλη της Κέρκυρας, παρά το ότι είχε βρεθεί θετικός επιβάτης του προηγούμενου δρομολογίου.
Μία ημέρα μετά, οι αρχές της Μάλτας και, μετά, της Σικελίας, δεν επέτρεψαν την αποβίβαση των τουριστών…
Εδώ στην Κέρκυρα, όχι μόνο πήγαν βόλτα στην Κέρκυρα αλλά ήρθαν σε επαφή με δεκάδες επαγγελματίες, οδηγούς ταξί και λεωφορείων, ενώ ακόμα και λεωφορεία που εκτελούσαν (και) σχολικά δρομολόγια, στο ενδιάμεσο πήραν τουρίστες στην πόλη της Κέρκυρας… Υπό τις ευλογίες των ελληνικών αρχών και μερίδας Κερκυραίων επιχειρηματιών.
Πως το έλεγε ο Θεοτόκης στην «Τιμή και το Χρήμα»;

Πηγή: corfupress.com

Δείτε και στον κάτωθι σύνδεσμο:

http://crew-center.com/msc-opera-status-200-crew-onboard-7-positive-covid-19-home-13-quarantine-ship