Με λαμπρότητα ο αρχιερατικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας (εικόνες)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το απόγευμα  ο αρχιερατικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, στο εκκλησάκι που βρίσκεται λίγο έξω από το Αργοστόλι, κάτω από το γεφυράκι στο δρόμο προς τη Σάμη.

Διαβάστε την ιστορία του

Η ιστορία του έχει ως εξής, το 1912 ένα μικρό παιδάκι έπεσε από το δρόμο στο σημείο που είναι χτισμένο το εκκλησάκι χωρίς να πάθει το παραμικρό, το παιδί ισχυρίστηκε ότι το βοήθησε μια λευκοντυμένη γυναίκα και από τότε οι χωριανοί έβλεπαν να καίει μια φλόγα μέρα – νύχτα χωρίς να σβήνει… όταν κατέβηκαν στο σπήλαιο ανακάλυψαν την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και την πήραν στο Αργοστόλι.

Την περίοδο εκείνη μια μεγάλη επιδημία θέριζε τον κόσμο, όταν όμως βρέθηκε η εικόνα, η επιδημία σταμάτησε. Όλοι πίστεψαν σε θαύμα και έτσι στο σπήλαιο χτίστηκε το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας

Μία άλλη ιστορία αναφέρει ότι στην πραγματικότητα ήταν Άγιος Βάρβαρος ,απο κάποιον ξένο που είχε μονάσει στην σπηλιά κάπου μετά το 1500.Μάλιστα είχαν  εικόνα του που χάθηκε στους σεισμούς και ότι μετά συγχωνεύτηκε ο μύθος με την Αγία Βαρβάρα

Το εκκλησάκι γιορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου, οι πιστοί βράζουν στάρι και το προσφέρουν σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από την επιδημία χάρη στην Αγία Βαρβάρα.

Φωτογραφίες  Spiros Kroussos

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr