Με μια αγκαλιά των δυο Προέδρων επισφραγίστηκε η φιλία των δυο λαών(pics&video).

Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για την τοπική δημοσιογραφία. Πέντε δημοσιογράφοι, απαξιώθηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας μην αφήνοντας τους να κάνουν τη δουλειά τους. Μας έθεσαν σε …..καραντίνα, μακριά από το μνημείο των Ιταλών με συνέπεια να μην μπορούμε να πάρουμε ένα σωστό πλάνο. Αρμόδια της Προεδρίας αναφέρθηκε σε λάθος, έπρεπε να στείλουν διαπίστευση εφόσον πρώτα ερχόντουσαν σε επαφή μαζί μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς “νίπτει τας χείρας της”, ισχυριζόμενη ότι στην κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Ξενία τα πράγματα ήταν διαφορετικά και υπήρξε ελευθερία των δημοσιογράφων. Και πράγματι έτσι ήταν.

Μια ντροπιαστική μέρα των δημοσιογράφων εκτός ενός, που μάλλον προέβλεψε τι θα συμβεί και είχε προμηθευτεί νωρίτερα την περιβόητη διαπίστευση, πρόκειται για τον Σάκη Βούτο.

Ήρθαν είδαν και απήλθαν και οι δυο Πρόεδροι. Ο Ιταλός φάνηκε ότι συμμετείχε σε ….αναγκαστική αποστολή. Μια αγκαλιά και οι δυο τους επισφράγισε  τη φιλία των δυο λαών. Δεν γνωρίζουμε αν ο Ιταλός Πρόεδρος ζήτησε συγνώμη.

Το πρώτο video  απεικονίζει τις προσπάθειες που κάναμε πάνω στο μνημείο των Ιταλών. Στο δεύτερο video στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης κινηθήκαμε καλύτερα, στο τέλος οι δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr