Μεσσαρά: Βρέθηκε το αυτοκίνητο των 4 αγνοουμένων!

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι 4 αγνοούμενοι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οπότε και το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Κρήτη, δύο σοροί. Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, βρέθηκε στο ποτάμι, περίπου 100 μέτρα από το σημείο που έσκαβαν οι Αρχές, και είναι καλυμμένο με νερό, λάσπη και καλαμιές.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μία 30χρονη, ο 29χρονος σύζυγός της, η 21χρονη αδελφή της και η 58χρονη μητέρα της. Η τετραμελής οικογένεια επέστρεφε από κοινωνική εκδήλωση, όταν το όχημά της παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού. Τόσο η 30χρονη, όσο και ο 29χρονος είχαν απευθύνει δραματική έκκληση για τη διάσωσή τους, αφού κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν.

Οι πρωινές εικόνες από τις δραματικές έρευνες

   

Οι κλήσεις που έκαναν οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου, έγιναν δύο κλήσεις από τους αγνοούμενους.

Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος.

Και ενώ οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση, στις Αρχάνες οι κάτοικοι παρακολουθούσαν “μουδιασμένοι” τις εξελίξεις, αναμένοντας μια καλή είδηση.

Το χωριό που ζούσε η 58χρονη αγνοούμενη με τη μικρότερη κόρη της, επίσης αγνοούμενη, μόνο καλά λόγια έχει να πει για την οικογένεια, ελπίζοντας να υπάρξει μια καλή εξέλιξη για τα τέσσερα άτομα.

Η οικογενειακή γιορτή που έγινε τραγωδία

Στη γειτονιά της οικογένειας, η αγωνία είναι βουβή. Όπως λένε οι γείτονες, πριν από λίγα χρόνια, είχαν χάσει τον πατέρα και σύζυγο από ανακοπή, στη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος διατηρούσε φούρνο, γιόρταζε τη συνταξιοδότησή του, στήνοντας γλέντι στο σπίτι της οικογένειας στις Αρχάνες με τις 3 κόρες του, οι δύο εκ των οποίων αγνοούνται, συγγενείς και φίλους.

Ο ίδιος φρόντιζε την ψησταριά που είχε στηθεί για τα απαραίτητα εδέσματα του εορταστικού τραπεζιού και όταν βγήκε στην αυλή για να πάρει λεμόνια υπέστη ανακοπή και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά, μετατρέποντας το γλέντι και τη χαρά σε θρήνο και οδύνη.

Μουδιασμένοι άνθρωποι στις γειτονιές των αγνοουμένων

  

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (17.02.2019) όταν το ασημί Hyundai στο οποίο επέβαιναν μια 30χρονη γυναίκα, ο σύζυγός της, η μητέρα της και η αδερφή της, παρασύρθηκε και εκτός από τον γρύλο που εντοπίστηκε στην παραλία, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πριν από μερικούς μήνες το πρώτο του παιδάκι. Είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο και προγραμμάτιζε και τον θρησκευτικό, το καλοκαίρι, όπως αποκάλυψε στο newsit.gr η ξαδέρφη της 30χρονης αγνοούμενης.

Οι τέσσερις είχαν πάει σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στη Μεσαρά. Τα ξημερώματα ξεκίνησαν να φύγουν, αλλά επειδή δεν γνώριζαν την περιοχή, πιστεύεται ότι πήραν λάθος δρόμο και βρέθηκαν στο σημείο «Τρία Αστέρια», όπου τα νερά του Γεροποτάμου είχαν φουσκώσει και παρέσυραν το αυτοκίνητο. Οι δραματικές εκκλήσεις τους για βοήθεια που ήρθαν στο φως, σοκάρουν.

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.

Πηγή: cretapost.gr