Μια επιτυχημένη ημερίδα: Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (pics+video)

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.), ως ΝΠΔΔ του Δήμου Κεφαλλονιάς,  στα πλαίσια των  αρμοδιοτήτων του  για την Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή, με την εφαρμογή πολιτικών ή την συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα, που στοχεύουν στη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων και  υποστήριξη και αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ», αίθουσα «Διονυσίου Λαυράγκα», ημερίδα με θέμα: Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Ενημέρωση- επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης-Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και γονείς-κηδεμόνες.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες – επιμορφωτές,  στον ειδικό χώρο της εκπαίδευσης παιδιών με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μετά από έναν μικρό πρόλογο του κ. Ηλία Παρίση,  τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας,  Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, χαιρέτησαν την Ημερίδα ο αντιδήμαρχος κ. Ευαγ. Κεκάτος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ κ. Γερ. Παπαναστασάτος, από την Μητρόπολη ο Παναγιοσιοτατος Πατέρας Φώτιος, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠ κ. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου,  κ. Σοφία Ζαφειράτου, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νίκος Βιβλάκης. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ευγενικά ότι και η καθυστέρηση έναρξης μιας Ημερίδας, ειδικότερα για ένα τέτοιο θέμα, έχει τα όρια της.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  • Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος-Συμπεριφορές που προβληματίζουν-Προσέγγιση γονέων-παραπομπές για διάγνωση.
    Εισηγητής: Αντωνιάννα Σπανού Παιδοψυχίατρος
  • Δυσκολίες μάθησης και συμπεριφοράς που απορρέουν από τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Τρόποι αντιμετώπισής τους.
    Εισηγητής: Στεφανία Φούσκα, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής
  • Επικοινωνιακά και γλωσσικά προβλήματα σχετιζόμενα με τη διαταραχή κοινωνικότητας σε μαθητές με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)
    Εισηγητής: Ιωάννης Βογιουνδρούκας, Λογοπεδικός Phd
  • Διάσπαση προσοχής δυσκολίες συγκέντρωσης στο Σχολείο. Όταν το λίγο γίνεται πολύ και το πολύ λίγο. Εισηγητής: Στράτος Αλεξάνδρου, Εργοθεραπευτής, Διευθυντής της Εταιρίας Ειδικής Αγωγής «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ».

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr