Μπράβο στα παιδιά του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς!

Τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, αλλά και νωρίτερα, στη διαχείριση του λεγόμενου “Δημόσιου Τομέα”, δηλαδή του κρατικού μηχανισμού, κατά κύριο λόγο, επικράτησε η λογική του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας, του “έχω μπάρμπα στη Κορώνη”! Γενικά επικράτησα μια αντίληψη “Δημόσιος Τομέας = δεξαμενή ψήφων” για τα κόμματα διαχείρισης της εξουσίας.

Αυτός ο τρόπος διαχείρισης, είχε αρνητικό αντίκτυπο και στον τρόπο λειτουργίας κάποιων εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, με αποτέλεσμα την ελλειπή άσκηση των καθηκόντων τους, εις βάρος φυσικά των Ελλήνων πολιτών, γιατί όπως γράψαμε πιο πάνω “είχαν μπάρμπα στην Κορώνη”…και “βουλευτή στο τσεπάκι τους”, θα προσθέταμε εμείς!!

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας αυτών των εργαζομένων, σε πολλές περιπτώσεις, οι έννοιες “ευσυνειδησία”, “σεβασμός στον πολίτη”, “αυταπάρνηση”, επαγγελματισμός, τα αυτονόητα δηλαδή, δεν είχαν και μεγάλη αξία!!!

Για το λόγο αυτό, αρκετές φορές χρειάζονταν και χρειάζεται να προβάλουμε τα αυτονόητα, γιατί η εφαρμογή τους σε κάποιες περιπτώσεις, αποτελούσε και αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα και η προβολή τους ενίοτε έχει και παραδειγματικό  χαρακτήρα.

Επιτρέψτε μας λοιπόν σήμερα, να προβάλουμε και εξάρουμε τα αυτονόητα που θα αναφέρουμε παρακάτω, τα οποία έχουν σχέση με το χτεσινό τροχαίο και τραυματισμό μοτοσικλετιστή, στη διασταύρωση της Μελισσάνης, στον Καραβόμυλο.

Από την ώρα που ειδοποιήθηκε το 166 για το περιστατικό, το πλήρωμα του ασθενοφόρου που ξεκίνησε από το Αργοστόλι για τον Καραβόμυλο, ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με πολίτη που ήταν δίπλα στο τροχαίο, ρωτούσαν συνεχώς για την κατάσταση του τραυματία, έδιναν οδηγίες με το τι θα πρέπει να γίνει και το τι θα πρέπει να αποφευχθεί. Συμβουλές εξαιρετικά χρήσιμες για ανθρώπους αδαείς με τέτοια περιστατικά. Συμβουλές εμψυχωτικές και για τον τραυματία, που ένιωθε πως κάποιος ειδικός τον φροντίζει έστω και από απόσταση!!

Η επικοινωνία αυτή σταμάτησε, όταν τους είπαμε, ότι με φροντίδα των εργαζομένων του Κ.Υ. Σάμης, ο τραυματίας μεταφέρεται σε αυτό.

Ο τρόπος που λειτούργησαν αυτοί οι εργαζόμενοι, αυτός ο απλός μα συνάμα ζεστός και επαγγελματικός, σε έκανε να νιώθεις εκείνη την ώρα της έντασης και της αγωνίας, πως δεν είσαι μόνος και πως μπορεί να είσαι χρήσιμος ακόμα και εκεί, που το “αντικείμενο” είναι εντελώς ξένο προς εσένα!!

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν και επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο πλήρωμα του ασθενοφόρου, για τον επαγγελματισμό τους και την ευσυνειδησία τους!!!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Πηγή: