Νέο χτύπημα στο Μαντζαβινάτειο! ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ!

Λίγες μόνο μέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε για τα προβλήματα της Υγείας  στο νομό και την αγωνιώδη προσπάθεια της κ. Θεοπεφτάτου, (βουλευτής της Κυβέρνησης) και των κ.κ. Κωστακιώτη- Νικολόπουλου (διοίκηση της 6ης ΥΠΕ) να εξωραΐσουν την κατάσταση τάζοντας γιατρούς επικουρικούς και οπλίτες, νέες προκηρύξεις, διορισμούς, κλινικές και άλλα,  χρεοκοπούν όλες οι υποσχέσεις που έδωσαν τώρα αλλά και παλιότερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και όλες οι προηγούμενες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , αφήνουν το Μαντζαβινάτειο στο έλεος της πολιτικής τους.

 

Πιο συγκεκριμένα μετά από παράπονα ασθενών ότι δεν υπήρχε γιατρός να τους εξετάσει, το Δ.Σ. του Ε.Κ. Κ.-Ι., πληροφορήθηκε ότι  ανακλήθηκε η  απόσπαση του γιατρού  που υπήρχε (είχε αποσπαστεί από το Κέντρο Υγείας Σάμης  στο Μαντζαβινάτειο), με αποτέλεσμα  το νοσοκομείο να αδυνατεί πλέον να εφημερεύει και για κάθε περιστατικό παθολογικό η γενικής ιατρικής, να γίνεται μετακομιδή στο Γ.Ν.Ν.Αργοστολίου!!! Τις τελευταίες ημέρες, λειτουργεί το Μαντζαβινάτειο μόνο με την αυτοθυσία των αγροτικών γιατρών, και των  γιατρών ειδικότητας (Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Χειρούργος, Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος).

Σε μια χρονική στιγμή που λόγω έξαρσης της γρίπης απαιτείται να υπάρχει πλήρης υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Παλικής των 7 χιλιάδων κατοίκων περίπου, αφήνουν χωρίς ειδικευμένο γιατρό τα επείγοντα, τα εξωτερικά ιατρεία και τινάζουν στον αέρα την 24ωρη εφημερία και το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών. Το παραπάνω γεγονός αποτελεί ένα ακόμη κτύπημα για το Μαντζαβινάτειο μετά την παύση της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής.

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ. Κ.-Ι. καταγγέλει το γεγονός ότι χρόνια τώρα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και όλοι οι υπεύθυνοι, προσπαθούν να «βολέψουν» την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει και στα δύο νοσοκομεία του νομού, με επισκέπτες γιατρούς τρίμηνης διάρκειας, με μετακινήσεις αγροτικών γιατρών και των γιατρών του Κέντρου  Υγείας Σάμης , με υπερεργασία μέχρι εξουθένωσης των γιατρών ( μέχρι και 7 μέρες εφημερία την εβδομάδα) του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και πάει λέγοντας.

 

Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει αυτό που καιρό τώρα αποκαλύπτουμε με τις παρεμβάσεις μας, ότι βρισκόμαστε σε μια στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή και αναδιάρθρωση, να υποβαθμιστεί δηλαδή βήμα-βήμα και συνολικά, η δημόσια υγεία πανελλαδικά, άρα και στο νομό μας , προκειμένου να βρει χώρο η ιδιωτική πρωτοβουλία και να βάλει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος.

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ. Κ.-Ι. καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της Παλικής να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, να μην επιτρέψουν την παραπέρα υποβάθμιση της υγείας στην περιοχή αλλά και συνολικότερα στο νομό.

 

Το Μαντζαβινάτειο όσο και αν προσπαθούν οι Κυβερνήσεις και η πολιτική της ΕΕ, δεν θα σταματήσει να λειτουργεί γιατί το χρειάζονται οι κάτοικοι και ο λαός της Παλικής.

 

Η λογική που έβαζαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, υποβαθμίζοντας τις περιφερειακές δομές υγείας προκειμένου να έχουμε ένα καλό Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, χρεοκόπησε κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης, των κενών στις οργανικές θέσεις των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, της μη λειτουργίας ΜΕΘ και Ψυχιατρικής Κλινικής και άλλων ζητημάτων.

 

 

Απαιτούμε:

 

  • Να αναπτυχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο Νομό μας με χρηματοδότηση από το κράτος, με τα Κέντρα Υγείας  πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μέσα και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Η πλήρης στελέχωση των νοσοκομείων του νομού με όλες τις ειδικότητες γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών υγείας , φυσικοθεραπευτών και άλλων υγειονομικών. Με σύγχρονο εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία κ.λπ.
  • Να στελεχωθούν με τις απαραίτητες ειδικότητες τα Κ.Υ. της Ιθάκης και της Σάμης.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία.
  • Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στο Γ.Ν.Ν Αργοστολίου
  • Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση του Μαντζαβινάτειου και του ΓΝ.Ν.Αργοστολίου και να λυθούν – με όλα τα μέτρα ασφάλειας – τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο.
  • Να σταματήσει η «κινητικότητα» των εργαζομένων εντός και εκτός του Νομού.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα στο Μαντζαβινάτειο στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.
  • Να υπάρχει Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!!

 

Το Ε.Κ. Κ.-Ι. θα πάρει άμεσα συγκεκριμένη κινηματική πρωτοβουλία προκειμένου να απαντήσει ο λαός στις παραπάνω προκλήσεις.

 

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

 

Κάτω τα χέρια από το Μαντζαβινάτειο.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γ. Γαβρίλης                                                                               Γ. Βαλεντής