Νέος κοροναϊός: Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ έχουν έτοιμο το εμβόλιο

Σύμφωνα με καθηγητή λοιμόξεων, το εμβόλιο έχει ανακαλυφθεί και απομένουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ έχουν δημιουργήσει ήδη το εμβόλιο για τον θανατηφόρο νέο κοροναϊό, ωστόσο απομένουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι, για τους οποίους απαιτείται χρόνος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμώξεων Yuen Kwok-yung. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος www.scmp.com, επιστήμονες σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται ξεχωριστά για την ανάπτυξη εμβολίου για τον ιό που μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες.

Ο Yuen, καθηγητής λοιμώξεων στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε πως ο ίδιος και η ομάδα του δουλεύουν στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κοροναϊό, αφού απομόνωσαν στελέχη του από το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό στην πόλη. «Έχουμε ήδη αναπτύξει το εμβόλιο, ωστόσο θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να το δοκιμάσουμε σε ζώα», δήλωσε ο καθηγητής χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πώς ξέσπασε ο ιός

Ο ιός εκτιμάται ότι εμφανίστηκε σε μία αγορά όπου πωλούνταν παράνομα θαλασσινά, πουλερικά, κουνέλια, νυχτερίδες και φίδια στην πόλη των 11 εκατομμυρίων της πόλης Ουχάν. Η Mirror δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από την αγορά, όπου πωλούνται παράνομα τα ζώα. Το έως πρότινος άγνωστο στέλεχος του ιού εκτιμάται ότι εμφανίστηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην αγορά της Ουχάν.

Έκτοτε, ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε κινεζικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Πεκίνο, η Σανγκάη, το Χονγκ Κονγκ, καθώς και στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότια Αμερική κ.ά.

Οι Κινέζοι χτίζουν δύο νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ

Το πρώτο νοσοκομείο που ξεκίνησαν να χτίζουν οι Αρχές το βράδυ της Πέμπτης θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας. Στα βίντεο από την περιοχή φαίνονται οι εργάτες με τα ανάλογα μηχανήματα, που δουλεύουν κατά εκατοντάδες ασταμάτητα, για την άμεση κατασκευή των νοσοκομείων. Λέγεται ότι το πρώτο νοσοκομείο θα διαθέτει 1500 κρεβάτια για τους ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού που μαστίζει την Κίνα, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι παγκόσμιας εξάπλωσής του.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η κατασκευή και δεύτερου νοσοκομείου, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ειδικοί λένε ότι οι Κινέζοι μπορούν να χτίσουν νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ, χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα κτίρια, αλλά και λόγω του τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού, που ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα για δουλειά, έστω και με ειδοποίηση τελευταίας στιγμής.

https://twitter.com/i/status/1220657164462837762

Πηγή: ethnos.gr